Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:11, 23. 3. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša se vratili u Superligu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
odbojka, nis, foto jv vanja keser
Slavlje na terenu; foto: JV / Vanja Keser

Posle samo sezone u drugom rangu takmičenja, odbojkaši Niša iskoristili su prvu priliku i obezbedili igranje u Superligi naredne sezone pošto su na svom terenu savladali Spartak iz Ljiga rezultatom 3:0 (25:20, 25:20, 25:21) i tako slavili sa 2:0 u baražu za popunu elitnog ranga.

Od naredne sezone Niš će ponovo imati mušku odbojkašku ekipu među najboljim srpskim klubovima. Odbojkaši Niša ispunili su cilj, vratili su se u Superligu i to preko baraža i posle jedne sjajne sezone. U odlučujućem meču sezone Nišlije su imale podršku sa punih tribina sale Osnovne škole "Mika Antić", a na kraju duela točio se i šampanjac u slavu povratnika u elitu.

opacic,-ok-nis,-foto-jv-vanja-keser Nemanja Opačić sa šampanjcem; foto: JV / Vanja Keser

Odlično su počeli domaći igrači i uz dva bloka, ali i dve servis-greške, poveli sa 6:2 čime su naterali trenera gostiju da zatraži tajm-aut. Pauza nije "trgnula" igrače Spartaka pa je Niš poveo sa 8:2. Ipak, nisu se predavali gosti koji su serijom 3:0 prišli na dva poena zaostatka (9:7), ali su počeli da greše. Sa druge strane, Nišlije su bile odlične na mreži i polako, ali sigurno povele sa 14:7.

Ni tajm-aut gostujućeg trenera nije mnogo poremetio redove Nišlija, pa su dobrom igrom na mreži poveli sa 20:12. Greške u igri domaćina iskoristili su igrači Spartaka da pokušaju da "istope" zaostatak, ali Niš je imao veliku prednost koju nije ispuštao. Ipak, za vođstvo od 1:0 u setovima odbojkaši Niša došli su preko treće set-lopte (25:20).

ok-nis-foto-jv-vanaj-keser foto: JV / Vanja Keser

Poenima Opačića i Toresa odbojkaši Niša poveli su sa 5:0 početkom drugog seta, ali "probudili" su se Ljižani i serijom 4:0 došli do izjednačenja (9:9). Usledio je tajm-aut trenera Nišlija Marija Majcana, a onda i igra poen za poen. Posle tehničkog tajm-auta greška protivnika i poen Stojkovića doprineli su da Niš povede sa 14:11, a prednost domaćina nije poremetila ni servis-greška domaćina.

Uz dva poena Medurića, jedan sa servis-linije, Spartak se približio na minus 2 (18:16), a u redovima Nišlija došlo je do malog opuštanja i grešaka pa je bilo 20:19 za domaćina u finišu druge deonice.

ok-nis-foot-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Velikom borbom u polju i sigurnim servisom Toresa, Nišlije su došle do prve set-lopte koju su iskorsitili blokom Hosnija za vođstvo od 2:0 u setovima (25:20).

Sigurnom i čvrstom igrom na mreži Spartak je poveo sa 6:1 početkom treće deonice. Poenima Toresa i Nestorovića, kao i greškom u polju gostiju, Niš je došao do minus 2 (4:6), a potom je Tores sa dva asa vodio domaće do izjednačenja i preokreta (8:7). Nisu se predavali ni Ljižani, pa je usledila izjednačena igra.

ok-nis,-ekipa,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Na tehnički tajm-aut Niš je otišao sa dva poena prednosti (12:10), ali usledila je velika borba sa obe strane mreže. Hosni je Niš vodio do prednosti od 20:17, ali su Maksimović i Milovanović doneli minus jedan za Spartak (20:17), pa je strateg niškog tima zatražio tajm-aut.

Pauza je više prijala gostima koji su asom Popovića izjednačili, ali je Tores doneo novu prednost Niša (22:20), pa je trener Spartaka zatražio tajm-aut. Opačić je napravio servis-grešku, ali tu su bili Stojković i Rikardo koji su doveli Niš do meč-lopte (24:21). Iskoristili su domaći prvu priliku i to greškom protivnika, pa je počelo slavlje u sali škole u Durlanu.

Podsetimo, u prvom meču baraža u Ljigu Niš je takođe slavio sa 3:0.

NIŠ - SPARTAK (25:20, 25:20, 25:21)

Niš, sala OŠ "Mika Antić".

Gledalaca

Sudije

Trajanje meča:  69 minuta

NIŠ: Nestorović 6 (1 as, 2 bloka), Tores 25 (4 asa, 2 bloka), Trivunić 1, Stojković 6 (1 blok), Opačić 5 (1 as, 1 blok), Hosni 15 (1 as, 2 bloka), Jović (libero), Tokić, Jovanović, Nikić, Đorđević, Živanović.

SPARTAK: Maksimović 11, Perić 4, Gajević 9, Medurić 5, Popović 2, Milovanović 4, Janković (libero), Đorđević, Mirković 1, Zarić, Lalić, Paprika, Duduj, Jovičić (libero).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:30 // 25. 3. 2019.

    S obzirom na rukovodstvo,macehinski odnos grada i stalno menjanje igrackog kadra,uz srecu i zalaganje- veliki uspeh!
    Dajte sansu i nekom iz podmladka i dovedite proverene igraca za elitni rang,da ne bi doziveli istu sudbinu!

  • Ljuba

    21:43 // 23. 3. 2019.

    Bravo za Svetozarevica on nas je izdigo iznad svih...

  • Mara

    21:21 // 23. 3. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: