Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:07, 19. 9. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša slavili u Kragujevcu u derbiju drugog kola Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
marko nikolic, ok nis, nis, septembar 2020, foto jv vanja keser
Sa 28 poena Marko Nikolić bio najbolji na čmeču; foto: JV / Vanja Keser

Nakon preokreta i uzbudljivog petog seta u kom su odbranili jednu meč-loptu iskoristivši svoju četvrtu priliku, odbojkaši Niša slavili su rezultatom 3:2 (21:25, 25:16, 16:25, 25:21, 19:17) protiv Radničkog, jednog od favorita za vrh tabele Superlige. Na utakmici u Kragujevcu, koja je bila u sklopu drugog kola najjačeg takmičenja, blistao je igrač Niša Marko Nikolić sa 28 poena.

Nišlije su upisale drugu pobedu u elitnom rangu, pošto su nakon trijumfa nad Mladim radnikom u Nišu, zabeležili važnu pobedu protiv Radničkog u Kragujevcu i tako im se osvetile za dva poraza u pripremnom periodu.

Niš je gubio sa 2:1 u setovima, ali se nije predavao, ni kada je Radnički imao meč-loptu. Na kraju, predvođeni Markom Nikolićem koji je upisao 28 poena, od čega dva asa i pet blokova, Niš je slavio sa 3:2. Uz Ribnicu iz Kraljeva, Nišlije su jedina ekipa sa obe pobede na startu sezone, bar dok se ne završi meč Crvene zvezde i Mladog radnika.

ok nis, ekipa, blok, septembar 2020, foto jv vanja keser Nišlije upisale novu pobedu; foto: JV / Vanja Keser

Nakon bloka Marka Nikolića, Radnički je poveo sa 4:1 početkom prvog seta, a onda serijom 3:0 vodio sa 8:3. Seriju domaćina prekinuo je na kratko tajm-aut trenera Niša Dragana Svetozarevića, ali je kragujevački tim novom serijom poveo sa 11:4. Pokušavale su Nišlije da nametnu svoju igru, ali Radnički nije popuštao, a najsigurniji je bio Hamzagić (14:8). Musa Kone, Marko Nikolić i Miloš Antonić upisavali su poene na konto Niša, a onda je serijom 3:0 i uz dva poena Uroša Nikolića gostujući tim došao na minus dva (18:16). Tajm-aut domaćeg trenera prekinuo je seriju Nišlija, pa je Radnički poveo sa 20:16. Nisu se gosti predavali, napadali, ali su Goić i Dukić doneli Kragujvčanima prvu set-loptu. Blokom je Kone produžio prvi set, ali je Radnički blokom Dukića poveo sa 1:0 u setovima (25:21).

Serijom 4:0 počeo je Niš drugi set, pa je trener domaćih zatražio tajm-aut. To je malo trgnulo igrače Radničkog, ali su poenima Sadata i Marka Nikolića niški igrači poveli sa 7:3. Nova serija, i ovog puta 4:0, omogućila je Nišlijama prednost od 13:7 i to na servis Sadata koji je upisao tada i as. Pokušavali su Kragujevčani da stignu zaostatak, ali je ekipa iz "Čaira" serijom 3:0, koju nije prekinuo ni tajm-aut domaćih, povela sa 17:9. Niški igrači čuvali su odstojanje, a onda u finišu seta napravili seriju 4:0, opet na servis Sadata koji je upisao as, a mladi Kovač dva poena i uz blok Uroša Nikolića. Nije Niš iskoristio prvu set-loptu pošto je mladi iranski korektor napravio servis-grešku, ali je u narednom napadu ovaj igrač poentirao za 25:16 i izjednačenje u setovima (1:1).

ok nis, ekipa, septembar 2020, foto jv vanja keser Trijumf na teškom gostovanju; foto: JV / Vanja Keser

Silovito je Radnički počeo treći set - serijom 6:0 i vođstvom od 7:2. Blokovima Stojkovića i Uroša Nikolića Niš je smanjio na minus 4 (9:5), a nakon igre poen za poen kragujevački tim je poveo sa 12:7. Čuvali su domaći vođstvo, Nišlije nisu imale ideje da "istope" prednost Radničkog, koji je uz dve serije od po 3:0 poveo sa 21:12. Bila je to visoka prednost domaćina koji je iskoristio i prvu set-loptu za vođstvo u setovima od 2:1 (25:16).

Nakon vođstva Niša od 2:0 u četvrtom setu, Radnički je poveo sa 5:2. Tajm-aut gostiju "trgnuo" je Nišlije koje su uzvratile serijom 3:0 (5:5) i vođstvom, potom, od 7:6 koje je pomogao Marko Nikolić smečom i asom. Serijom 3:0 i poenima Kovača i Sadata Niš je poveo sa 11:8, a sigurnijom igrom došao i do prednosti od 15:10. Mini-serijama Radnički je uspeo da izjednači (16:16), pa i povede (19:17). A onda su gosti, dok je servirao Sadat koji je upisao i as, uz dva bloka Uroša Nikolića poveli sa 21:19. Nisu do kraja seta ispuštali vođstvo, a prvu set-loptu iskoristio je Milan Stojković blokom (25:21) i time doneo izjednačenje u setovima (2:2).

Blokovima Marka Nikolića i Milana Stojkovića i poenom Nikolića, Niš je poveo rezultatom 4:1 u odlučujućem setu. Seriju gostiju prekinuo je tamj-aut domaćih, a još jednom je pauzu zatražio trener Radničkog pri vođstvu Nišlija od 5:2. Stojković i Savić su potom doneli Nišu vođstvo od 7:3, a onda je usledila igra poen za poen do 9:6 za Nišlije, a onda su Kragujevčani stigli na poen zaostatka (9:8) i trener gostiju zatražio je tajm-aut što je prekinulo nalet domaćina pošto je Sadat smečovao za 10:8. Radnički je ubrzo uspeo da izjednači (11:11), a onda i preokrene i povede sa 14:13 uz prvu meč-loptu. Niški trener zatražio je tajm-aut, nakon čega je poenom Marka Nikolića Niš izjednačio (14:14). Uspešnim blokom Uroša Nikolića gosti su imali prvu meč-loptu, ali je Hamzagić doneo izjednačenje. Niš je imao još dve meč-lopte, ali ih nije iskoristio, a onda je Marko Nikolić blokom doneo četvrtu meč-loptu i ovu utakmicu završio asom (19:17).

U narednom kolu odbojkaši Niša dočekuju Borac iz Starčeva koji ima oba poraza dosad.

RADNIČKI - NIŠ 2:3 (25:21, 16:25, 25:16, 21:25, 17:19)

Sportska hala "Jezero", Kragujevac

Sudije: Dejan Rogić i Aleksandar Petrović

RADNIČKI: Milutinović, Goić 14, Lopar 6, Petrović, Ivanković, Matić, Ivković 2, Dukić 5, Pantović (libero), Hamzagić 20, Ristić 8, Nejić 11.

NIŠ: Jović (libero), Sadat 16 (4 asa, 1 blok), Milovanović 3 (2 bloka), Kovač 11 (1 blok), Antonić 2, Stojković 4 (3 bloka), U. Nikolić 14 (2 asa, 6 blokova), Jelić (libero), Kone 3 (1 blok), Jovanović, Savić, M. Nikolić 28 (2 asa, 5 blokova).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prsuta

    13:44 // 21. 9. 2020.

    Treba sto pre prijaviti slucaj nadleznim organima kako se ovo seljacko ponasanje trenera ne bi ponavljalo i u drugim sportovima

  • Aleksandar

    23:44 // 20. 9. 2020.

    Svaka čast momcima na srcanoj igri,koncentraciji i snazi da istraju do kraja uprkos incidentu koji nije smeo da se desi. Rukovodstvo kluba treba da se zapita kakvu sliku šalju sportskom svetu.Zašto brukate i sebe i ove momke koji izgaraju na terenu za svaki poen?Zar je sramota pogrešiti?Zar svakog igrača koji iznese svoje mišljenje treba nogom ili dlanom?!Zelim vam puno sreće u daljem takmičenju!

  • Dzamutka

    15:59 // 20. 9. 2020.

    @Tabanic- Onaj ko sutira ljude, takodje moze da bude sutnut ! Sve se,ko bumerang vraca, naidje bolji,mladji sutirac ! Biti gradski odbornik sns-a , je degradirajuce za sportskog radnika iz propalog grada !
    S, druge strane, cestitka igracima na srcanoj borbi ! Samo guraj !

    • Finta3

      22:48 // 20. 9. 2020.

      Caplja je otisao u politicke vode iz nekih drugih razloga. Igrace retko kad bije,i ne treba to tako posmatrati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: