Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 1. 11. 2014.

| Sport

Odbojkaši Niša slavili u derbiju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok-nis.jpg
Odbojkaši Niša ostaju na vrhu tabele; foto: Vanja Keser

U četvrtom kolu Prve lige Srbije odbojkaši Niša savladali su Klek rezultatom 3:2 (23:25, 25:19, 25:16, 27:29, 15:12) i sa 11 bodova zadržali prvu poziciju.

Nišlije su ostale neporažene i posle 4. kola Prve lige i pobedom nad jednim od najozbiljnijih konkurenata za vrh, sa pravom se istakle za poziciju koja vodi u Superligu.

U četvrtoj pobedi niški tim je prvi put izgubio set u sezoni.

Odbojkaši Niša su poveli sa 8:5 u prvom setu, ali je serijom od 5:0 Klek preokrenuo i poveo 10:8. Tajm-aut niškog tima prekinuo je seriju gostiju, ali do tehničkog tajm-auta ostala je prednost od dva poena Kleka (12:10). Poenima Opačića i Pržića, koji su i odveli Nišlije do pobede, i greškom Kleka, OK Niš je ponovo poveo, ali je usledila izjednačena borba.

Servis greška i ispucavanje u aut Pržića gostima su pomogli da dođu do 20:17, a Niš je do kraja stigao na poen zaostatka (24:23). Ipak, prvi set je priprao Kleku.

Nišlije su u drugom setu zaigrale bolje, Pržić je dobro pogađao i upisao 9 poena u ovom setu, a tehničar Aleksandar Pejčić se trudio da lopte jednako "deli". Pohvale idu i na primače i libera koji su "leteli" po terenu i skupljali sve što su mogli.

Domaćin je poveo sa 7:4, a gosti su došli na minus jedan (9:8). Niš nije dozvoljavao da ispusti prednost i na tehnički tajm-aut otišao sa 12:9, a ubrzo poveo sa 16:11. Do finiša meča OK Niš je održavao prednost, a osvajanje seta doneo je Aleksandar Pejčić lepim "kuvanjem".

DSC-3308 Foto: Vanja Keser

Najubedljiviju igru Niš je pokazao u trećem setu, ali tada su i gosti najviše grešili. Posle uvodnih 8:6 za Klek, Niš je koristio greške rivala i dobrim servisima došao do 12:9.

Klek se približio na 13:12 i tada je tajm-aut niškim igračima prijao pošto su vratili plus 3 (15:12). Dobrom odbranom i blokovima Nišlije dolaze do 20:14 što je donelo mirniju završnicu domaćinu. Aleksandar Ilić je u finišu ušao da servira umesto Milana Stojkovića i jednim asom pomogao ekipi da na kraju osvoji i treći set (25:16).

Gosti su se u četvrtom setu "probudili" i poveli sa 13:8. Pokušavali su domaćini da izjednače, ali nije pomogao ni crveni karton Zorana Ateljevića u ekipi Kleka. Klek je poveo sa 21:17 što je navelo trenera Niša Sašu Stefanovića da zatraži tajm-aut što je pomoglo njegovoj ekipi koja je smanjila zaostatak (20:21).

Klek je na krjau iskoristio treću set-loptu u neizvesnoj završnici gde je i Niš imao priliku da osvoji set i dobije meč.

Peti set je bolje počeo za Klek koji su poveli sa 5:3, ali su strane promenjene uz prednost domačina (8:7). Klek je poslednji put vodio sa 10:9, ali su Pržić, Opačić i Stojković doneli radost Nišu i pobedu od 3:2 u setovima.

Niš će u narednom kolu gostovati ekipi iz Kosovske Mitrovice, a do nedelje uveče sigurno ostaje na liderskoj poziciji sa 11 poena.

DSC-3426 Foto: Vanja Keser


NIŠ - KLEK 3:2 (23:25, 25:19, 25:16, 27:29, 15:12)

Hala Čair, Niš

NIŠ: Stanko Nečevski 3 (1 servis poen, 1 servis greška), Milan Stojković 12 (1 as, 1 s.poen, 8 blokova, 3 s.greške), Predrag Pržić 25 (4 s.greške), Nemanja Opačić 22 (1 as, 7 blokova, 1 s.greška), Milan Mijalković 15 (1 s.poen, 3 bloka, 6 s.grešaka), Aleksandar Pejčić 3 (1 blok), Milan Kostadinović (libero), Aleksandar Ilić 1 (1as), Ivan Ristić, Andrej Rakić, Bojan Sklepić, Dušan Jović.

KLEK: Boris Tanović 2, Goran Ivanković 12, Marko Narančić 17, Miloš Tomić, Zoran Ateljević 6, Radovan Providžalo 10, Miloš Marković, Petar Lazić, Andrija Grče, Miloš Salatić, Petar Šušić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • banozio

    23:46 // 1. 11. 2014.

    Momci, nastavite, hrabro u istom, pobedničkom ritmu. Na fotkama, ko da imate papučke sa federima...ni dvojni block protivnika ne vredi

  • Небојша Ивковић

    20:40 // 1. 11. 2014.

    bravo za izvestaj i statistiku sa utakmice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: