Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 24. 2. 2018.

| Sport

Odbojkaši Niša u nedelju rešavaju svoju sudbinu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
odbojka nis
Pobedom do plej-ofa; foto: Vanja Keser

Eventualna pobeda u poslednjem kolu Superlige nad subotičkim Spartakom, koje se igra 25. februara, odbojkašima Niša donela bi igranje u plej-ofu i siguran opstanak u elitnom rangu, a porazom bi zavisili od direktnog rivala Spartaka iz Ljiga koji dočekuje poslednju Ribnicu.

Niš i Spartak iz Ljiga imaju isti broj pobeda i poraza, ali niški tim ima dva boda više. Pošto se prvo gleda broj pobeda, a potom i bodovni saldo, ekipi iz "Čaira" je potreban trijumf za siguran opstanak u Superligi i igranje u doigravanju za titulu.

Ono što je do nas, idemo dalje, verujemo da možemo da pobedimo ekipu Spartaka. Igramo kod kuće, a moramo da nastupimo motivisano. Imamo mlade igrače, koji su željni dokazivanja. Mogu da kažem da ćemo igrati svim silama, a drugi rezultati nas ne interesuju - rekao je Milan Stojković, trener Niša.

Nišlije imaju tri poraza u nizu i nalaze se na 8. poziciji, dok je subotička ekipa na trećem mestu sa 10 pobeda i 7 poraza. U prvom delu sezone, Nišlije su u Subotici izgubile rezultatom 3:2.

Oni imaju svoje motive, mi naše, verujem da možemo da se nadigravamo sa jednom takvom ekipom. Spartak je pokazao da je najprijatnije iznenađenje, cele godine su u vrhu tabele. Predvođeni mladim i ambicioznim trenerom, igraju dobro. Mii moramo da preležimo neke bolesti i da ne ulazimo u nepotrebnu nervozu. Ako budemo bili agresivni na servisu, što je primarni cilj, možemo da očekujemo povoljan rezultat - dodaje Stojković.

U slučaju poraza Nišlije bi čekale meč Spartaka i Ribnice u Ljigu, koji je na programu u nedelju od 19 sati. Trijumf Spartaka bi odveo ekipu iz Ljiga u plej-of, a Nišu doneo igranje u plej-autu i doigravanje protiv drugoplasirane ekipe Prve lige za opstanak u eliti.

Utakmica u hali “Čair” počinje u 15:30, a ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: