Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:08, 15. 11. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša u pet setova savladali Spartak u Subotici

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
1 ODBOJKASI NISA FOTO M.P.
Opet najbolji; foto: M. P.

Posle dva uzastopna poraza na gostovanjima, odbojkaši Niša pobedili su Spartak u Subotici rezultatom 3:2 (25:17, 21:25, 22:25, 27:25, 15:10) i bar do subote uveče smestili se na drugu poziciju na tabeli Superlige. Nišlije su napravile odličan uvod pred prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije koji igraju u sredu, 20. novembra sa istim rivalom u Nišu.

Drugu pobedu zaredom upisali su niški odbojkaši koji su pokazali da velika borba do psolednjeg poena vodi do dobrih rezultata. Prošlogodišnji prvoligaš, sada član elite, Niš je slavio u Subotici u meču koji je, gledajući statistiku bio izjednačen, ali na kraju je slavila gostujuća ekipa sigurnom igrom u četvrtom i petom setu.

Na servis Keite gosti su poveli sa 5:2 u prvom setu, a rani tajm-aut domaćina vratio je neizvesnost (6:5 za Niš). Poveli su gosti sa 11:7, ali je Spartak u serijama došao do izjednačenja (13:13), pa i vođstva (15:14). Ipak, greškama Subotičana Niš je vratio prednost (19:16), a onda serijom 6:0 gde su se istali Stojković, Ikbajri i Keita zaključili ovaj set sa 25:17.

aleksandar pejcic, blok, nis, foto jv vanja keser Sigurnom igrom do pobede; foto: JV / Vanja Keser

Sigurna i dobra iigra Nišlija nije se prenela u drugi set, pa su greškama pomogli Spartaku da povede sa 9:6. Uzvratili su Subotičani istom merom i svojom krivicom dozvolili gostima da izjednače (9:9), ali serijom 3:0 ponovo poveli i do kraja nisu ispustili vođstvo. Nišlije nije baš htela serva, a nisu pomogle ni izmene trenera Dragana Svetozarevića. Subotičani su poveli sa 20:14, a greške domaćina i raspoloženi Keita doveli su Niš na minus jedan (21:20 i 22:21), ali je to bilo sve od gostiju u ovom setu pošto je sa tri poena Radosavljević doneo izjednačenje (25:21).

U trećoj deonici Nišlije nijednom nisu vodile, a Spartak je počeo sa vođstvom od 3:0. Servis ni početkom trećeg seta nije služio Niš, a greške su viđene i u napadu, pa je domaćin poveo sa 9:5 što je nateralo trenera gostiju na tajm-aut. Subotičani su održavali prednost i poveli sa 17:11. Keita, Okbajri i Lopar su doveli Niš na minus tri (19:16), ali do kraja nisu imali snage za preokret. Spartak je poveo sa 2:1 u setovima.

ok nis, blok, foto jv vanja keser Važna pobeda u gostima; foto: JV / Vanja Keser

Vođstvom od 4:0 počeo je Spartak treću deonicu, ali nisu se predavali gosti iz Niša. Greškama u servisu i napadu Nišlije su omogućile domaćinu da povede sa 12:6, a u narednom periodu jurile rezultat. I onda je na servis-liniju stao Numori Keita koji je sa 3 asa i poenom u napadu doneo preokret i vođstvo Nišlija (22:19). Blokovima Stojkovića i Tokića, koji je zamenio Ikbajrija i doneo potrebnu svežinu, Niš je došao do set-lopte (24:20), ali je Spartak izjednačio na 24:24. Nišlije su iskoristile tek petu set-loptu i to greškama u redovima domaćina (27:25).

keit nis, foto jv vanja keser Opet najbolji; foto: JV / Vanja KeserPoenima Keite i Pejčića ekipa Niša počela je petu deonicu (4:0), a tajm-aut protivnika nije mnogo poremetio goste koji su poveli sa 8:1 na servis Pejčića. Blokovima je tim Spartaka pokušao da ugrozi Nišlije i približio se na minus 3 (13:10), ali je tajm-aut Svetozarevića "probudio" Nišlije koje su blokom Keite i njegovim ukupnim 32. poenom stavile tačku na ovaj meč (15:10).

Bar do subote niški tim ostaje na drugoj poziciji sa 15 bodova.

Nišlije i u narednom kolu igraju u gostima pošto im je rival Jedinstvo u Staroj Pazovi. Pre superligaškog vikenda, Odbojkaški klub Niš u sredu, 20. novembra od 17 sati igraju sa Spartakom iz Subotice u "Čairu" u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    09:45 // 17. 11. 2019.

    Volim sportove gde je koliko toliko dozvoljeno pobediti zvezdu i partizan,OK Nis ih je obe dobio,nadam se da ce izaci u Evropu,a sto da ne i tituli stvarno lepo igraju

  • Mara

    07:03 // 16. 11. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: