Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 4. 2. 2013.

| Sport

Odbojkaši Niša u štrajku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-t-t-odbojka.jpg
Ilustracija

Seniori Odbojkaškog kluba Niš stupili su u generalni štrajk zbog loše finansijske situacije i traže ostavku predsednika Upravnog odbora Toplice Stojanovića.

Odbojkaši Niša od nedelje, 3. februara su u generalnom štrajku i u saopštenju koje su prosledili Upravi za sport i medijima navode da neće trenirarti i igrati utakmice dok im se ne ispuni zahtev.

U saopštenju, koje prenosi stav svih igrača, navodi se da nijedan odbojkaš nije ove sezone dobio honorar koji im pripada po ugovorima.

Igrači su, kako kažu, tražili sastanak sa predsednik Upravnog odbora kluba Toplicom Stojanovićem, da bi razgovarali o svim problemima, ali do sastanka nije došlo.

Štrajk je počeo 3. februara, a odbojkaši su u saopštenju naveli da će ga prekinuti ako Stojanović podnese ostavku kako bi Grad Niš imenovao novi Upravni odbor. Kao drugu mogućnost navodi se da Stojanović "ne podnese ostavku i da ugasi Odbojkaški klub Niš" koji se od ove sezone takmiči u Drugoj ligi Istok.

Toplica Stojanović, predsednik Upravnog odbora kluba, kaže da je problem nastao jer Grad Niš ne uplaćuje redovno sredstva koja su bila namenjena klubu.

- Prošlogodišnjim rebalansom budžeta klub je trebalo da dobije 1.250.000 dinara, ali to nije uplaćeno. Takođe, Grad nije dodelio stimulativna sredstva klubu iako imamo preko 60 bodova prema Pravilniku. Sinđelić, koji je prvi u trećoj ligi, dobio je 6 miliona, Car Konstantin je 11. u trećoj ligi i dobio je milion. Odbojkaški klub Niš je prvi u trećoj ligi i nije dobio ništa - rekao je Stojanović.

On je dodao da će sutra od 9:30h imati razgovor sa većnikom za sport Milanom Pešićem. Pre toga, u 9h Pešić će se sastati sa igračima.

Predsednik Skupštine Aleksandar Milojević i predsednik Upravnog odbora Toplica Stojanović zakazali su sastanak sa igračima za danas u 19:30 sati u hali Čair na kom bi trebalo da se nađe neko rešenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • penzioner

    19:19 // 4. 2. 2013.

    Posto sam iz te branse, dosta sam upucen... Vaspitanje mi ne dozvoljava da ovde javno napisem kako gospodina Toplicu Stojanovica nazivaju u odbojkaskim krugovima :D Nazalost, ne mislim da ce njegovom eventualnom smenom doci neki bolji dani za nisku odbojku, jer pamtim i one koji su bili pre njega. Psi laju, karavani prolaze...

  • odbojkas

    18:35 // 4. 2. 2013.

    Odbojkasi OK "Nis" imaju podrsku svih ostalih odbojkaskih klubova u gradu.Svi jedva cekaju da vide ledja predsedniku kluba koji je kao predsednik saveza nisa oteran sa ove funkcije, kao predsednik odbora za sport URS oteran sa funkcije,kao predsednik UO SC Cair takodje oteran sa ove funkcije, a i doterao je svojim ( ne) radom da bude oteran i sa funkcije predsednika ovog kluba.
    Naravno da nece dobiti novac od grada kad niko ne zeli da finansira klub a da nezna gde taj novac ide...Odbojkasi ovog kluba zasluzuju mnogo vise od ovoga sto su dobili do sada, a nisu dobili nista...!!!

  • Semen.

    17:20 // 4. 2. 2013.

    ma da bre...sad je grad kriv za sve...
    i ako sjase "kurta" uzjahace "murta" tako da mu dodje na isto..u ovom gradu nema leba od odbojke...nema ga ni u drugim gradovima...ali se bar ljudi trude...a gore pomenuti predsednik upravnog odbora kluba Milojevic,ako zna puno ime i prezime jednog igraca ja javno obecavam da cu ja da im ispatim dugovanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: