Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 9. 11. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša ubedljivo savladali Crvenu zvezdu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pobeda, ok nis, nis, 9 novembar 2019 foto jv vanja keser
Pobeda za put ka vrhu; foto: JV / Vanja Keser

Sigurnom igrom u polju odbojkaši Niša ostvarili su ubedljivu pobedu rezultatom 3:0 (25:17, 25:19, 25:20) nad aktuelnim osvajačem Kupa Srbije Crvenom zvezdom i tako se popeli na drugu poziciju nakon nekompletnog 6. kola Superlige.

Nišlije su se iskupile za poraz od Mladog radnika u prethodnom kolu i četvrtim trijumfom u sezoni, trećim kod kuće, se približili vodećoj Vojvodini sa bodom zaostatka.

stojkovic, ikbajri, ok nis, nis, 9 novembar 2019 foto jv vanja keser Blokom na Zvezdu; foto: JV / Vanja Keser

Nakon izjednačenog starta i odmeravanju snaga, Nišlije su serijom 3:0 i poenima Stojkovića, Keite i Ikbajrija povele sa 10:7. Novu seriju od 3:0 vodili su Ikbajri i Stojković (13:8), a pokušala je Zvezda da ugrozi vođstvo domaćina (14:12), ali odgovorili su Jelić i Keita za prednost od 18:13. Uz dva asa Keite i poenom Ikbajrija Niš je osvojio prvi set sa 25:17.

U drugoj deonici Crvena zvezda nijednom nije povela, a poenom Ikbajrija, blokom Stojkovića i asom Keite, Niš je poveo sa 5:2. Ipak, greškama Nišlija, Beograđani su stigli do izjednačenja (5:5), ali poslednjeg u setu. Nišlije nisu imale baš najubedljiviju igru, ali su održavali prednost. Proradio je i blok, pa je do kraja seta Lopar tri puta uspešno blokirao, Stojković jednom, a poen sa servisa upisao je i tehničar Aleksandar Pejčić. Na kraju, vođstvo od 2:0 u setovima donelo je domaćinu dosta samopuzdanja pred, ispostaviće se, poslednji set.

ekipa, ok nis, nis, 9 novembar 2019 foto jv vanja keser Sigurni na svom terenu; foto: JV / Vanja Keser

Početak treće deonice obeležili su gosti (3:1), ali su blokom Stojkovića i poenima Lopara, Ikbajrija i Jelića odbojkaši Niša poveli sa 8:6. Gosti nisu više mogli ni do izjednačenja, a greške Zvezde i sigurni poeni domaćih igrača doneli su Nišu prednost od 16:11. Tajm-aut je malo "probudio" Beograđane koji su došli na minus 2 (17:15), a onda je pauzom uzvratio trener domaćih i sa dva poena Keite i dve greške Zvezde, Niš je poveo sa 21:15. Bilo je to ključno u ovom setu, pa su dvema greškama u finišu crveno-beli omogućili su Nišlijama meč-loptu koju su iz drugog pokušaja iskoristili nakon servi-greške Tadića.

Nišlije imaju 4 pobede i dva poraza i trenutno su na drugoj poziciji na tabeli, a u narednom kolu igraju u Subotici protiv Spartaka.

NIŠ - CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:17, 25:19, 25:20)

Niš, hala "Čair"

Sudije: Đorđe Zelenović i Savo Kovačević

NIŠ: Lopar 6 (3 bloka), Pejčić 1 (1 as), Nikić, Jović (libero), Milovanović, Keita 18 (3 asa), Stojković 8 (4 bloka), Ikbajri 12 (1 blok, 1 as), Jelić 5, Živanović, Jovanović, Tokić.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 5, Jevtić (libero), Petković 2, A. Nikolić, Tadić 7, U. Nikolić 4, Popović, Fet, Nejić 10, Dodić 7, Pavlović 2, Andonović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vinko

    15:54 // 11. 11. 2019.

    Pobedismo a

  • Nešaniš

    07:55 // 11. 11. 2019.

    Odlična utakmica sa veoma atraktivnim poenima. Niš odavno nije imao ovako kvalitetne odbojkaše sa odličnim trenerom.

    • Pile

      04:09 // 12. 11. 2019.

      Kako to mislis odavno?

  • Coja

    11:41 // 10. 11. 2019.

    Cestitke na dobroj igri i pobedi. Cestitke i Ljubici Jocic na opsirnom izvestaju za sve nas koji nismo mogli da dodjemo na utakmicu.
    Kvalitet treba dokazati u dvomecu sa Suboticom koja je do sada pokazala da je odlicna ekipa. Bice tesko, Lopar odlazi, a ekipa nema alternativu.Libijac igra toplo-hladno, ostali na svom maksimumu.Za koje mesto na tabeli je taj maksimum dovoljan videcemo uskoro...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: