Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 13. 2. 2012.

| Sport

Odbojkaši Topličanina neporaženi na svom terenu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok prokuplje

Odbojkaški klub iz Prokuplja polusezonu je završio na prvom mestu Druge lige - Istok sa jednim porazom. Ovi odbojkaši ne znaju za poraz na domaćem terenu već 4 godine.

Ambicije prokupačkih odbojkaša su plasman u Prvu ligu što bi im bio najveći uspeh u istoriji kluba koji je osnovan 1997. godine. U Drugoj ligi je od 2001. godine, a sada ima priliku da se popne rang više.

- Cilj nam je osvajanje prvog mesta u Drugoj ligi - Istok i plasman u Prvu ligu. Prošle polusezone izgubili smo samo jednom i to od Desetke iz Niša. Nadamo se da ćemo uspeti u tome i da će nam opština pomoći finansijski. Pomaže koliko može, ali je to minimalno. Trebaju nam bar 3 puta veća sredstva - rekao je Božidar Jović, tim menadžer kluba.

Odbojkaši Topličanina napravili su jedan sjajan uspeh, a to je da su ostali neporaženi na svom terenu u prvenstvenim utakmicama još od 2008. godine. Znači, na 48 utakmica kod kuće ne znaju za poraz.

- Treniramo u hali "Dr Zoran Đinđić", imamo grejanje i sve uslove za dobar rad i ulazak u Prvu ligu. Igrači su uglavnom sa domaćeg terena, ali imamo po jednog igrača iz Niša, Knjaževca i Vranja - dodao je Jović.

Nastavak sezone je odložen zbog vremenskih uslova, a prvo kolo prolećnog dela bi trebalo da počne 25. februara kada će Topličanin ugostiti ekipu Vranja koja je na poslendjem mestu na tabeli.

- Dočekujemo "fenjeraša" i najmlađu ekipu u našoj ligi. Očekujemo pobedu, ali nikog ne potcenjujemo. U drugom kolu nas čeka derbi jer igramo protiv Mladosti iz Vranja koje je drugo na tabeli - rekao je Božidar Jović.

Ono čime Topličanin može da se pohvali je i publika.

- Imamo dosta mladu publiku na tribinama. To je jedan veliki plus za odbojku jer se ovaj sport uči u školama. Deca su zainteresovana za odbojku i imamo šta da im pokažemo - istakao je Jović.

Odbojkaški klub Topličanin pored prvog tima ima i mlađe kategorije. U klubu su juniori, kadeti i pioniri koji se takmiče u ligama, a radi i škola odbojke. Poziv za nove polaznike je otvoren, a uslovi su odlični.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: