Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 11. 7. 2022.

| Sport

Odbojkašice Srbije najbolje na Balkanskom kadetskom prvenstvu u Vranju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
balkanijada zatvaranje  91137
10. zlatna medalja za srpske kadetkinje na Balkanskim prventvima; foto OSSRB

U fantastičnoj atmosferi pred 3.000 Vranjanaca, kadetkinje Srbije opravdale su ulogu favorita i u finalu Balkanskog prvenstva savladale Bugarsku rezultatom 3:1 (25:17, 25:16, 26:28,25:14).

Do 10. zlatne, a ukupno 17. medalje izabranice selektorke Mirijane Musulin došle su mnogo lakše nego što se očekivalo i okitile su naslovom prvaka Balkana. Borba u finalu je viđena samo u 3. setu, koji je bugarska selekcija na razliku dobila u svoju korist. Preostala tri seta srpski tim dobio je vrlo ubedljivo, uz dominantnu igru u polju. balkanijada zatvaranje  91124 Ana Mihajlović MVP turnira; foto: OSSRB

Za najbolju igračicu turnira i MVP-a proglašen je primač Srbije Ana Mihajlović, dok najbolji tehničar takođe dolazi iz pobedničke ekipe - Teodora Kričković. Upravo je ona kao kapiten reprezentacije primila pobednički pehar koji joj je uručio predsednik OSS-a Zoran Gajić.

Uzbuđenja nije bilo ni u utakmicama za 3. odnosno 5. mesto. Turska je ubedljivo bila bolja od Rumunije i došla do najnižeg stepnika pobedničkog postolja, dok je Bosna i Hercegovina, takođe maksimalnim rezultatom, savladala Makedoniju, dok je 7. mesto na turniru zauzela reprezentacija Moldavije.

Finale Balkanskog kadetskog prvenstva: Srbija - Bugarska 3:1 (25:17, 25:16, 26:28,25:14)

Dvorana: Hala sportova Vranje;

Srbija: Mihajlović 20, Kričković 4, Ostojić 2, Burka, Staojević, Ružić, Vidačić 15, Danilović 15, Samrdžić, Stepović, Antić 10, Stanojević 6, Miljević, Veselinović;

Bugarska: Nikolova 6, Emilova, Bojadžijeva, Gunčeva 2, Kolarova 10, Anastasova 2, Borisova 4, Dudova 16, Zlatanova 7, Dokoja, Kitipova, Milićaević 4, Mlijakova, Ninova; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    17:26 // 11. 7. 2022.

    Da je Niš normalan grad, da ima normlnog gradonacelnika, da ima funkcionalan odbojkaski savez Nisa, gledali bi i mi Nislije ovakav sportski dogadjaj.Ali nema.Nema nista od ovoga.U Nisu sport je na respiratoru!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: