Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Odbojkaški klub Dubočica Leskovac

  • Odbojkaški klub Dubočica

    Odbojka: Leskovčani ispisali istoriju, Nišlije se bore za opstanak

    Zlatnim slovima ispisali su odbojkaši Dubočice iz Leskovca istoriju sporta ovog grada na jugu Srbije - nakon 21 pobede i jednog poraza "protutnjali su" kroz Prvu ligu i kao prvaci drugog ranga takmičenja obezbedili su svoje mesto u Supeligi naredne sezone. Da li će im tu društvo praviti i Odbojkaški klub Niš, koji se ove sezone borio u najvišem rangu, biće poznato nakon baraža sa Novim Pazarom za dopunu Superlige.

    (1) detaljnije
  • OK Niš

    Posle zimske pauze odbojkaši iz Niša, Leskovca i Prokuplja nastavljaju sezonu

    Od poslednje utakmice u Prvoj ligi prošlo je malo više od mesec dana, a zimsku pauzu prekinuće mečevi 12. kola drugog ranga takmičenja. U Leskovcu se igra derbi juga gde Dubočica dočekuje Topličanin iz Prokuplja, a odbojkaši Niša u subotu, 28. januara igraju u Velikom Gradištu.

    (3) detaljnije
  • Ok Niš

    Pazarci posle pet setova do pobede u ”Čairu”, bez bodova ostali Dubočica i Topličanin

    Posle velike drame i pet odigranih setova odbojkaši Niša poraženi su u hali ”Čair” od ekipe Novog Pazara sa 3:2 (29:27, 22:25, 28:26, 18:25, 18:16). Poraze u 10. kolu Prve lige su doživeli i presotala dva tima sa juga, pošto je u Leskovcu sa 3:1 slavio Borac iz Paraćina, dok je istim rezultatom Vojvodina 2bila uspešnije od Topličanina 97.

    (1) detaljnije
  • Ok Niš

    Odbojka: Nišlije pobedile drugi tim Vojvodine, Dubočica i Topličanin 97 poraženi

    U trećem kolu Prve lige za odbojkaši Niša pobedili su rezultatom 3:1 na svom terenu Vojvodinu 2, drugi tim našeg odbojkaškog najtrofejnijeg kluba. Odbojkaši Dubočice iz Leskovca i prokupačkog Topličanina 97 pretrpeli maksimalne poraze u ovom kolu.

    detaljnije
  • odbojka

    Odbojkaši Niša protiv drugog tima Vojvodine otvaraju novo kolo Prve lige

    Nakon pobede nad VGSK-om i poraza od drugog tima Partizana odbojkaši Niša u petak, 4. novembra od 17 sati dočekuju drugu ekipu slavne novosadske Vojvodine u trećem kolu Prve lige. U ovom kolu leskovačka Dubočica igra u Smederevu, a prokupački Topličanin 97 u Mladenovcu.

    detaljnije
  • ok nis

    Niški odbojkaši vodili 2:0, pa izgubili od druge ekipe Partizana

    Na drugom koraku u Prvoj ligi odbojkaši Niša su se spotakli pošto su poraženi na gostovanju u Beogradu od Partizana 2. Nišlije su vodile sa 2:0 u setovima, ali je domaćin preokrenuo i pobedio rezultatom 3:2 (19:25, 14:25, 25:23, 25:17, 15:12). U istoj ligi leskovačka Dubočica i prokupački Topličanin 97 poraženi su od Borca iz Starčeva, odnosno Smedereva.

    detaljnije
  • ok nis

    Odbojkaši Niša maksimalno počeli novu sezonu, derbi juga odložen

    Doskorašnji superligaš Odbojkaški klub Niš, čije su ambicije brzi povratak u elitu, novu sezonu u Prvoj ligi počeo je trijumfom od 3:0 (25:15 25:21 25:22) nad VGSK-om iz Velikog Gradišta. Derbi juga, koji je u Prokuplju trebalo da igraju Topličanin 97 i Dubočica iz Leskovca, odložen je za 23. novembar.

    detaljnije
  • ok nis

    Tri ekipe sa juga u osmini finala odbojkaškog Kupa Srbije

    Jug Srbije nema timove u najjačim ligama u odbojci, ali imaće priliku da se neka ekipa plaira u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja. Žrebom u Beogradu određeni su parovi osmine finala Kupa Srbije, a u konkurenciji odbojkašica Leskovac 98 će probati preko superligaša Uba da bude među najboljih osam ekipa. U konkurenciji odbojkaša jug ima dva predstavnika koji nemaju lak zadatak, prokupački Topličanin 97 igra u Kraljevu sa Ribnicom, a Niš se sastaje sa Radničkim u Kragujevcu.

    detaljnije
  • dubočica rukomet

    Dodatnih 18,9 miliona dinara za najuspešnije leskovačke klubove

    Zbog prelaska u veći rang takmičenja i većih troškova, četiri najuspešnija leskovačka kluba - Fudbalski, Rukometni i Odbojkaški klub, kao i futsaleri Leskovca, podeliće dodatnih 18,9 miliona evra, odlučilo je Gradsko veće.

    (4) detaljnije
  • ok nis, nis, odbojka, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša u novu sezonu kreću 15. septembra

    Na sednici Predsedništva Udruženja odbojkaških klubova prvih liga predloženo je da Superliga u muškoj i ženskoj konkurenciji počne 15. septembra, a u elitnom rangu "boje juga" braniće Odbojkaški klub Niš, aktuelni vicešampion države. Mečevi osmine finala Kupa Srbije, kako je odlučeno na sednici, trebalo bi da se igraju 6. oktobra,

    (1) detaljnije
  • ok dubocica

    Istorijski uspeh odbojkaša Dubočice u prekinutoj sezoni

    Prvi put od osnivanja 1991. godine Odbojkaški klub Dubočica igraće u Prvoj ligi jer je sezonu, prekinutu zbog epidemije virusa korona, završio na drugom mestu na tabeli sa 40 bodova.

    detaljnije
  • odbojkaski klub dubocica

    Leskovački odbojkaši u trci za viši rang

    Sa 16 pobeda i jednim porazom ekipa leskovačke Dubočice, lidera na tabeli Prve B lige, čeka možda odlučujući meč za plasman u viši rang koji će u subotu odigrati sa drugoplasiranim Metalcem od koga su izgubili na domaćem terenu. Trener Marjan Nikolić kaže da očekuju pobedu i plasman u viši rang, što će biti najveći uspeh kluba od osnivanja.

    (3) detaljnije
  • 1mesto-Ok-Dubocica-Leskovac

    Odbojkašice leskovačke Dubočice pobednice turnira u Vranju

    Kadetkinje Odbojkaškog kluba Dubočica iz Leskovca osvojile su prvo mesto na turniru povodom 141. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka. Drugo mesto je zauzela Desetka iz Niša, a treće domaća Panda.

    (2) detaljnije
  • Odbojkaši

    Niški odbojkaši jedini sa juga prošli u četvrtfinale Kupa, sledi Vojvodina

    Vranje, Milenijum i Dubočica nisu uspeli da iznenade daleko jače rivale u osmini finala Kupa, te su svi izuzetno ubedljivo poraženi. Tako je jedini predstavnik juga Srbije u četvrtfinalu Odbojkaški klub Niš, koji nije imao problema sa Novim Sad, a ubedljiva pobeda im još više znači, jer ih već u subotu očekuje duel sa aktuelnim šampionom države Vojvodinom, u hali "Čair".

    detaljnije
  • Odbojka

    Odbojkaši i odbojkašice sa juga igraju osminu finala Kupa

    Iako će “južna pruga” imati četiri predstavnika u osmini finala Kupa, jedine će kod kuće igrati odbojkašice Vranja, koje će 1. novembra od 18 sati dočekati Dinamo iz Pančeva. Ekipi Novi Sad danas će gostovati superligaš iz Niša, dok će sutra odbojkašice Milenijuma gostovati Crvenoj zvezdi, a leskovačka Dubočica Radničkom u Kragujevcu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: