Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:35, 20. 2. 2015.

| Sport

Odličan otpor Konstantina, ali Zvezda u polufinalu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin.jpg
Strahinja Stojačić postigao je 7 poena; foto: Vanja Keser

Ekipa Crvene zvezde Telekom poslednji je polufinalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća koji se održava u Čairu. Savladana je ekipa niškog Konstantina rezultatom 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, 8:20).

Pred krcatim tribinama niškog hrama sportova košarkaši Konstantina nisu mogli više. Crvena zvezda je u ovom trenutku preveliki zalogaj za hrabru niške košarkaše. Iako se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika niška publika može biti zadovljna onim što niška košarka ima.

DSC-7262 foto: Vanja Keser

Skakački isparirati jednom Evroligašu, svesti ih u jednoj četvrtini na 8 postignutih poena i igrati do poslednje kapi znoja svih 40 minuta svakako jesu stvari za ponos.

Sa druge strane tim sa Malog Kalemegdana furioznom prvom četvrtinom stekao dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku rasla i do +30, najviše zahvaljujući odličnom šutu za 3 poena, već tada rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji u redovima Nišlija bili su Goran Ostojić sa 12 i Vladimir Veličković i Danilo Tasić sa po 10 poena. Kod gostiju najraspoloženiji za igru bio je centar Boban Marjanović.

DSC-7332 foto: Vanja Keser

Bez imalo respekta četa Marka Cvetkovića je otvorila  meč. Veličković je asistirao, a Ostojić poentirao za vođstvo od 4:0. Međutim, gorostatni Marjanović ubacuje 5, a Blažič 2+1 poen za seriju Zvezde od 8:0 za manje od minuta. Još jednom je tandem Konstantina iz pika poentirao, ali su Markus Vilijams sa svoje dve trojke i Blažič efektnim zakucavanjem već nakon 3. minuta doveli do dvocifrene prednosti (16:6), pa je Marko Cvetković zatražio minut odmora.

Sjajno se Ostojić i u defanzivi nosio sa Marjanovićem, ne pokazavši ni trunku respekta prema najkorisnijem igraču Evrolige. Trojkom Despotovića i sjajnim prodorom Veličkovića Nišlije su prepolovile prednost, ali je Vilijams pogodio svoju treću trojku za vođstvo crveno-belih 19:11. Usledio je trominutni košgeterski post Konstantina, ispunili su i bonus, a Zvezda je to iskoristila i sa linije slobodnih bacanja otišla na +14 (25:11). Pokretačka snaga pred kraj prvog kvartala kod Konstantina bili su Stojačić i Đorđević, ali su formalni domaćini na ovom meču izveli čak 15 penala za 10 minuta i preko Dženkinsa ubedljivo rešili prvu deonicu – 32:16.

DSC-7289 foto: Vanja Keser

Trojkom Kalinića i poenima Marjanovića sa poludistance Zvezda je u 12. minutu povela 20 razlike (37:17). Uspeo je Konstantin koliko toliko da parira Zvezdi u drugoj četvrtini u defanzivnim segmentima, ali su u napadu delovali brzopleto. Zakazalo je i jedno od najjačih oružja Konstantina ove sezone – šut za tri. Samo dve pogođene trojke iz 15 pokušaja u prvom poluvremenu, malo je da se parira raspoloženom i izuzetno jakom rivalu.

Sa druge strane, Zvezda je sjajno delovala van linije 6.75. Sa 7 pogodaka iz 13 upućenih hitaca crveno beli su imali najbolje trojkaško poluvreme u sezoni. I upravo trojkom Blažiča u poslednjim sekundama druge četvrtine postavljen je konačan rezultat prvog poluvremena – 54:30.

DSC-7414 foto: Vanja Keser

Nije „popuštala“ gas ekipa Dejana Radonjića i u nastavku meča. Sigurno je čuvala stečenu prednost preko Nikole Kalinića, koji je nakon lepe asistencije NIšlije Jovića efektnim zakucavanjem zagrejao dlanove krcate hale Čair. I pored znatnog rezultatskog deficita, izabranici Marka Cvetkovića nisu „spuštali gard“već su se junački borili i uživali u prelepom ambijentu. Nisu mnogo pridavali značaja rezultatu, već su gledali da iz svakog sledećeg napada i odbrane izvuku maksimum. Igrao se 29. minut kada je Kaplanović poentirao za +30 (71:41). Nakon poena Tasića posle namernog faula Dženkinsa završena je treća četvrtina rezultatom 73:45.

DSC-7446 foto: Vanja Keser

Da je rezultat za Nišlije odavno pao u drugi plan pokazuje otvaranje poslednje deonice. Tasić sa 4 poena i Veličković flouterom bili su inicijatori serije od 10:2 (75:55). Kao nagrada za herojske partije i sjajno predstavljanje grada čitave sezone usledila je maestralna partija Bingove čete u završnom periodu. Dopustiti Zvezdi samo 8 poena za četvrtinu, a možda i najboljoj odbrani na Balkanu ubaciti 20 poena nije mala stvar.

Zavesu na ovaj meč spustio je Nikola Rebić trojkom i postavio konačan rezultat poslednjeg četvrtfinalnog duela – 81:65.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom sastaće se u polufinalnom duelu sa “večitim” rivalom, ekipom Partizan NIS u subotu od 21h. Tako će publika u Nišu biti svedok još jednog košarkaškog klasika.


Priznanje za trenera Konstantina

cvetkovic i jocic Marko Cvetković i Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša

Pre utakmice Marku Cvetkoviću, treneru Konstantina uručeno je specijalno priznanje Sekcije sportskih novinara Niša za izuzetan doprinos usponu niške košarke.

Plaketu mu je uručio Dušan Jocić, predsednik Sekcije, a Cvetković je dobio i veliki aplauz ljubitelja niškog kluba.

Ovo priznanje je trebalo da bude uručeno na Sportskom balu prošlog decembra, ali je Cvetković propustio manifestaciju zbog obaveza sa selekcijom Košarkaške lige Srbije koja je odigrala tradicionalni meč sa ekipom Republike Srpske u Višegradu.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM – OKK KONSTANTIN 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, 8:20)

Hala Čair

Gledalaca: 4.500 (zvanični podaci KSS-a)

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 9, Rebić 3, Dangubić 8, Mitrović 4 (6sk), Blažič 8, Kalinić 9, Marjanović 15, Kaplanović 5, Tejić 3, Dženkins 7, Jović 2 (5as), Cirbes 8.

OKK KONSTANTIN: Veličković 11 (6as), Despotović 5, Đorđević 7, Barać, Vitković 6, Stojačić 7, Ostojić 12, Tasić 11, Gudžić 6, Savić, Obrenović (7sk), Vučićević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Juznjak

    12:36 // 21. 2. 2015.

    Konstantin nije igrao svoju igru. Ne mozes sa Zvezdom da napade radis na brzaka, mora to da se radi polako i postepene, zato razlika od +16 u prvoj cetvrtini, upravo pokazala da nisu igrali kako mogu.

  • izvestavanje

    23:51 // 20. 2. 2015.

    A be, jel ste gledali tekmu? :)

    • Luka

      18:00 // 23. 2. 2015.

      A be, za koga navijas inace?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: