Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 27. 2. 2012.

| Sport

Održan 16. Zimski uspon na Trem

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
zimski uspon na trem
foto; Vladimir Perić

Više od 500 planinara iz 62 kluba u subotu je u zimskim uslovima osvojilo najviši vrh Suve Planine.

Veliki sneg i loši vremenski uslovi prethodnih mesec dana nisu sprečili održavanje jedne od najmasovnijih evropskih i svetskih akcija - tradicionalnog Zimskog uspona na Trem.

Brojne planinarske ekipe u Donji Dušnik, gde je ove godine bila baza učesnika, počele su da pristižu već u petak. Veći deo je prespavao tu noć u učionicama škole „Vitko i Sveta“, a ka Tremu se krenulo u subotu ujutru.

Ka vrhu visokom 1.810 metara prve ekipe krenule su u 7,30. Prema podacima organizatora, Planinarskog kluba "Železničar", u akciji je učestvovalo više od 700 planinara, a prema procenama oko 500 je izašlo na vrh.

- Vremenski uslovi su se menjali, kako se to na planini često događa. Od sunčanog vremena, sa divnim pogledom na greben, do potpune magle i snažnog i ledenog vetra - kaže Dragan Ninković, predsednik Železničara.

Ninković napominje da su zbog loših uslova Gorska služba spasavanja i vodiči kluba preduzeli posebne mere bezbednosti.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg uspona bila je trinaestogodišnja Jelena Ratković iz Planinarskog društva "Subjel" iz Kosjerića, a najstariji Tomislav Cvetković (83), popularni Deda Toma, član niškog Železničara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Petkovic

    15:32 // 27. 2. 2012.

    Srela sam decaka na usponu na Trem. Pitala sam ga koliko ima godina i odgovorio mi je da ima 10 godina! Nesto malo iza njega je isao decak koji je delovao jos sitnije i mladje ali njega nisam pitala za godine! Proverite! Vredi da se objavi ime te uporne i istrajne dece!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: