Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 18. 6. 2022.

| Sport

Održana Skupština Radničkog: Klub prošle godine poslovao sa dobitkom od oko 33 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skupština fk radnički
Radnički u prošloj godini ostvario dobit od oko 33 miliona dinara; Foto: FK Ranički Nš

Usvajanjem završnog računa za 2021. godinu i finansijskog plana za ovu, kao i izveštajem o radu kluba, završena je redovna sednica Skupštine niškog Radničkog, na kojoj je rečeno da je je to jedan od retkih klubova u Srbiji koji redovno izmiruje sve svoje finansijske obaveze prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama.

Direktor kluba Dejan Propadalo podneo je izveštaj o radu za period između dve sednice Skupštine, u kome je izneo da je Radnički u 2021. godini poslovao sa dobitkom od oko 33 miliona dinara.

Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica. Što se tiče rashoda, oni iznose oko 178 miliona dinara - rekao je Propadalo.

Naglašava da radi o rashodima poput nabavke sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača.

Na Skupštini je i iznet podatak da je klub najviše uložio u renoviranje prostorija kluba i svlačionice za decu koja treniraju u Radničkom, kao i da je napravljena profesionalna i moderna teretana u okviru stadiona, a da je od ove godine uzeo i stadion Železničara ,koji je kako kažu nadležni, potpuno sređen i izgleda evropski.

Govoreći o svojim obavezama koje Nišlije redovno izmiruju, predsednik kluba Dragan Marković Markoni je podsetio da se u javnosti spominju samo negativni primeri.

Kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da se na ovaj način bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao - naglašava Marković.

"Real sa Nišave" je dobio oko 200 stavki primedbi od UEFA koje mora da se otklone da bi se na Čairu igrala evropska takmičenja, a klub je sam krenuo sa ulaganjem sopstvenog novca kako bi se otklonili ti nedostaci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sn

    13:07 // 20. 6. 2022.

    Kada imaju dobit zašto onda dobijaju novac iz budžeta grada a kao isplaćuju sve na vreme da nije smešno bilo bi žalosno.Zašto te pare ne ulože u stadion a ne da čekaju od grada i države.

  • Gulisav

    06:25 // 19. 6. 2022.

    Omladinci nisu ušli u kvalitetnu ligu Srbije a kadeti su ispali iz iste.
    Da li je problem u deci?
    -u oba uzrasta teško, problem može biti u selekciji i organizaciji.
    Pa omladinci Napredka su ušli u kvalitetnu ligu a kadeti su opstali, najviše zahvaljujući organizaciji...Radnički nije mogao da odvoji deo tih sredstava da deci sa strane ponudi stan i hranu, dok Napredak jeste i dobio širu bazu

    • wlekn

      09:32 // 19. 6. 2022.

      Ako pod "organizacijom" u Napretku mislis na onoga koji svi mislimo, onda ti je oprosteno.
      Neka hvala za takvu "organizaciju"!

  • Gulisav

    06:21 // 19. 6. 2022.

    ne ulazim u ekonomski deo izlaganja o poslovanju kluba jer nemam podatke ali mi oči bode činjenica da je već postala navika da se u Omladinsku školu skoro pa ništa ne ulaže...znam, napravljene su svlačionice za školu ali to je sve, nema ozbiljnog rada na razvoju škole, tačno je postavili su Cakija na mesto direktora Omladinske škole ali mu nisu dali instrumente kojima bi mogao nešto da uradi..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: