Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 13. 6. 2012.

| Sport

Održana Skupština Ski kluba Niš

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
ski klub

Skupština Skijaškog kluba Niš prvi put je održala sednicu na Bojaninim vodama, gde su uručene tradicionalne sportske nagrade najboljim niškim skijašima.

Svečanost je obavljena na platou ispred Ski-kuće Niš. Time je simbolično označena predaja ovog objekta na korišćenje, ne samo skijašima nego i svim mladim sportistima Niša.

Nagradu za najznačajniji rezultat u protekloj sezoni dobio je juniorski prvak države Mladen Pešić, koji je na međunarodnim takmičenjima osvojio dosad najpovoljniji broj bodova za svetsku rejting-listu u istoriji niškog skijaškog sporta.

Najuspešniji sakupljač medalja bila je desetogodišnja cicibanka Petra Veljković, sa osam pobeda i jednim drugim mestom ua Alpskom kupu Srbije. Za najuspešnijeg takmičara u kategoriji starije dece (do 14 godina), proglašen je Đorđe Jovanović.

Predajom na upotrebu Ski-kuće Niš sa 22 ležaja niški skijaši praktično su okončali dosad najveću dobrotvornu akciju u Nišu, u okviru koje se više od 250 donatora uključilo u obnovu i uređenje Bojaninih voda.

ski klub nis

Višegodišnjim radom sačuvano je ovo skijalište nadomak Niša, gde su uređene takmičarska, dečja i staza za skijašku obuku, sa posebnom stazom za sankanje. Dečje staze opremljene su za noćno skijanje, sagrađena je „Orlova česma“ i započeta je izgradnja sportskog terena, koji još čeka donošenje urbanističkih propisa. U klubu procenjuju da je u ove objekte, sa Ski-kućom, uloženo iz donacija više od 250.000 dolara.

Najveći problem na Bojaninim vodama predstavljale su dve uzastopne havarije na najvišem stubu ski-lifta, koji je najpre bio oštećen lavinom stena, a ove zime je stradao prilikom rušenja velike bukve.

Zbog toga su protekle zime bile u upotrebi samo „Pantina staza“ za decu i staza za sankanje.  Saopšteno je da se rešenje za saniranje stuba traži u saradnji sa „Energoinvestom“ iz Sarajeva, koji je proizveo i montirao lift. 

Skupština SK Niš poverila je nove mandate dosadašnjim predsednicima Skupštine (Božidar Stošić) i Upravnog odbora (Ivan Pešić), dok je za novog potpredsednika Upravnog odbora izabran Milan Zdravković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: