Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 21. 6. 2016.

| Sport

Održana najmasovnija avanturistička trka na Balkanu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Avanturistička-trka---tribetrails.com.jpg
Trka pod nazivom “The Maze Rewind” imala je 2 staze sa po 40 prepreka; foto: tribetrails.com

Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, blata i penjanja testirale su sposobnosti preko 350 takmičara do krajnjih granica na drugoj po redu Avanturističkoj trci održanoj u Jelašničkoj klisuri pored Niša.

Trka pod nazivom “The Maze Rewind” imala je 2 staze sa po 40 prepreka - “Rookie” dužine 12 kilometara i 10 kilometara dužu “Adventure”, koje su vodile preko stenovitih predela klisure, zemljanih puteva, livada i okolnih sela.

Kraću deonicu prvi je prešao Željko Ćorić za sat vremena i 52 minuta. Drugi je kroz cilj prošao Marko Stamenković za 2 sata i 2 minuta, dok je treće vreme imao Mišo Vrućinić sa minutom zakašnjenja.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jovana Stojković koja je savladala stazu sa svim preprekama za 3 sata i 18 minuta. Sa 2 minuta razlike na 2. mesto se plasirala Jelena Jakovljević, dok je 3. mesto zauzela Ivana Kostić za 3 sata i 32 minuta.

(/slika2)

Posebno atraktivna i veoma zahtevna “Adventure” kategorija privukla je najbolje trkače i trkačice iz regiona regiona koji su se spartanski borili za plasman i dolazak do cilja po izuzetno toplom vremenu, koje im je predstavljalo dodatnu prepreku.

Najbrži na stazi i ove godine bio je Marjan Bonev iz Makedonije sa vremenom 3 sata i 3 minuta. Milovan Milić zauzeo je drugo mesto sa vremenom 3 sata i 5 minuta, dok je trećeplasirani bio Milan Ivić sa vremenom 3 sata i 27 minuta. Najbrža "Adventure" devojka bila je Nela Lazarević koja je na cilj stigla za 4 sata i 19 minuta. Drugoplasirana Marija Đorđević prešla je stazu za 4 sata i 24 minuta, dok je trećeplasiranoj Jeleni Radosavljević bilo potrebno 4 sata i 52 minuta.

Nakon trke takmičari su uživali u programu koji je obuhvatio “Cave Cinema” u potkapini, radionice sportskog penjanja, joge, kao i obilazak Vinskog podruma u selu Malča.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: