Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 18. 4. 2017.

| Sport

Održano džudo Studentsko prvenstvo Srbije, Nišlije bez premca

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Učestvovalo 5 niških fakulteta; foto: FB stranica Judo klub Kinezis
Učestvovalo 5 niških fakulteta; foto: FB stranica Judo klub Kinezis

Takmičenje koje će imati veliki uticaj na izbor za univerzitetsku reprezentaciju Srbije u džudou, po 3. put održano je u hali niške Škole “Mika Antić”, u organizaciji Džudo i sambo kluba Kinezis. Ovoga puta učestvovali su studenti iz 6 gradova, a najuspešniji su bili upravo domaćini.

Niški univerzitet je odneo 15 medalja, od čega je najveći broj pripao članovima kluba organizatora, a predsednik Mateja Cvetković kaže da je posebno ponosan na Filipa Nurkića, koji je osvojio zlato u konkurenciji od 60 kg.

Prošle godine, otprilike u ovo vreme on je doživeo tešku povredu i propustio je Državno prvenstvo, gde je bio glavni favorit za osvajanje. Ovo mu je prvi zvanični nastup od tada i ovo je veliki povratak jer je nakon tolike pauze nastupio i osvojio titulu studentskog šampiona - kaže Cvetković.

Šampioni su postali i Filip Mosić u jakoj konkurenciji do 73 kg, Sara Božić do 57 kg, kao i Dijana Stanković i Anđelija Dejanović, koje nisu imale konkurenciju. Ubedljivo najbolji je bio niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja čiji su takmičari osvojili 10 odličja, a za njima je bila Kriminalističko policijska akademija iz Beograda sa njih 4.

Studentsko prvenstvo se održava 3. put, organizacija i odziv su sve bolji, a ove godine prisustvovala je i brojna publika. U klubu Kinezis kažu da za njih ovo takmičenje ima veliki značaj jer su oni pre svega univerzitetski klub.

Ideja je da se Studentsko prvenstvo Srbije organizuje svake godine. Nama je to u interesu jer imamo puno studenata u klubu, univerzitetski smo klub i želja nam je da studentski sport bude na adekvatnom nivou. Odziv je bio odličan, pogotovu ako se uzme u obzir da se svi pripremaju za Prvenstvo države - rekao je Cvetković.

Od niških studenata titule vicešampiona poneli su Milan Veljković, Andrija Milenković i Milan Mihajlović, dok su bronzani postali Milovan Dragojević, Aleksa Krstić, Predrag Stamenković, Jovan Nikolić, Aleksandar Kosić, Aleksandra Momčilović i Jovana Aleksić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: