Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 23. 9. 2020.

| Sport

Oglasio se OK Niš 4 dana nakon incidenta - od kluba za trenera samo novčana kazna, sa odbojkašem raskinut ugovor

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
dragan-svetozarevic-trener-ok-nisa-foto-jv-vanja-keser
Od kluba za trenera novčana kazna; foto: JV/Vanja Keser

Scena sa utakmice na kojoj odbojkaški trener šutira svog igrača izazvala je veliku pažnju, a posle četiri dana tišine oglasio se i OK Niš - klub iz koga su odbojkaš i strateg. Sa igračem Milošem Antonićem ugovor je sporazumno raskinut, kažu u klubu, dok će trener Dragan Svetozarević, od nedavno i odbornik niške Skupštine, biti novčano kažnjen, ali ni o kakvoj suspenziji ili prekidu saradnje sa šefom struke nema govora.

Uz izvinjenje sportskoj javnosti, u niškom klubu napominju da neće dozvoliti da "ugled kluba bude narušen na bilo koji način i da pojedinac bude iznad kluba". Iznos novčane kazne ne preciziraju, već kažu da će biti u skladu sa disciplinskim pravilnikom kluba.

Odbojkaški klub Niš se u proteklom periodu trudio da na najbolji mogući način reprezentuje svoj grad, Republiku Srbiju i odbojku kao sport. Iz tih razloga kao sportski kolektiv koji gaji sve sportske i humane vrednosti, osuđujemo svaki ishitreni potez bilo kog našeg člana - navodi se u saopštenju OK Niš.

Iz Odbojkaškog saveza Srbije i dalje nisu odgovorili na pitanja novinara vezana za ovaj događaj i eventualne sankcije sa njihove strane.

Iako je snimak utakmice sa Fejsbuk profila OK Radnički Kragujevac mutan, pa se samo na osnovu pregleda ne može sa sigurnošću tvrditi da je udarac trenera zavšio na nozi odbojkaša, novinari Južnih vesti imali su uvid u fotografiju njegove otečene potkolenice, ali zbog autorskog prava ne mogu da je objave.

Stigla je i informacija da je odbojkaš događaj prijavio policiji - u kragujevačkoj su rekli da nemaju nikakvu prijavu u vezi sa ovim slučajem, dok se odgovor niške i dalje čeka.

Podsetimo, incident se dogodio u subotu, 19. septembra, u kragujevačkoj hali "Jezero", a na utakmici 2. kola Superlige između Radničkog i Niša. Gosti su teškom mukom dobili "triler" na parketu, ali čini se da je snimak na kome se vidi kako trener nasrće na odbojkaša koji sedi na klupi privukao veću pažnju javnosti.

Inače, Antonić je u klub stigao letos, nakon 16 godina nastupanja za inostrane klubove. Svetozarević predvodi ekipu već četiri godine, tokom kojih je klub ispao iz Superlige, vratio se i postao vicešampion Srbije. Nedavno je postao i odbornik u Skupštini Niša, pošto je bio 6. na listi SNS.

Saopštenje OK Niš možete pročitati u celosti ispod teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Odbojkaškog kluba Niš (preuzmi) - 214.50 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • goran

    12:26 // 24. 9. 2020.

    Bahati i osioni SNS kadrovi usli i u Niski sport Zato u Nisu i nema napretka. Ukinite finansiranje klubova od nas poreskih obveznika,neka gospoda nadju sponzore ako uopste neko hoce da im da novac.

  • Legenda Niskog fudbala

    09:19 // 24. 9. 2020.

    I ja sam trener,ali fudbalski,i to dugogodisnji....nikada u svojoj karijeri nisam dosao u kontakt ni sa jednim mojim igracem....to su mlada deca,pre svega neiskvarena,sportisti,i trener treba pored toga sto im je trener,da bude i pedagog,da zna sa njima da radi i da ih usmerava,a ne da se nasilnicki ponasa,da ih vredja,omalovazava ili sutira...mislim da takvom ,,TRENERU"nije mesto u klubu.....

  • Durlanac

    08:43 // 24. 9. 2020.

    A gde je sada Vanja Grbic, Ivan Miljkovic itd. pa da oni kazu svoje misljenje? Da li su i njih treneri tako javnno ponizavali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: