Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 2. 12. 2018.

| Sport

Oko 2.000 ljudi posmatralo borbe u hali "Čair" i pozdravilo legende boksa [foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Babić Sejšeli boks Zlatna rukavica
Publika se tek u zadnjoj borbi "opustila"; foto: Vanja Keser

Ring usred hale “Čair” i u njemu 9 borbi boksera sa različitih strana sveta, imalo je prilike da vidi oko 2.000 građana, koliko ih je u niškoj hali okupio spektakl "Zlatna rukavica". Legende jugoslovenskog boksa bile su žiri, a pobednik takmičenja koje se održalo u ovom gradu nakon 21 godine, postao je Beograđanin Vladimir Babić.

O tome da će u ruke Beograđanina otići prestižni trofej odlučivali su Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović, sve same bokserske legende, koje su se u više navrata pele u ring, a publika ih pozdravljala gromoglasnim aplauzima. Zlatna-rukavica-boks6--foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Bokserske legende bivše Jugoslavije odredile šampiona; foto: Vanja Keser

Iako je već u prvoj borbi učestvovao domaći predstavnik Dušan Janjić, kasnije proglašen i za najboljeg domaćeg takmičara uprkos porazu od Marokanca Jasine Bendada, publika je bila uspavana sve do pretposlednjeg, revijanog meča. I tu je zemlja domaćin imala predstavnika Petra Prokića, koga su gledaoci u niškoj hali počeli da bodre. Dobijao je Srbin usled podrške sa tribina nalete snage, ali su to bili samo trenuci, pošto je izgubio sa maksimalnih 5:0 od Rusa Alekseia Zobnia.

Zlatna-rukavica-boks-11-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Na turniru učestvovalo preko 80 boksera iz 25 zemalja; foto: Vanja KeserPoslednja borba bila je u superteškoj kategoriji, a boksovali su Vladan Babić i Evans Kedi Agnes, borac sa Sejšela. Ova borba bila je verovatno najzanimljivija i najžešća u finalu "Zlatne rukavice", a gledaoci bili najbučniji. Srbin je trijumfovao sa 4:0, a ubrzo je proglašen i za onog kome odlazi glavni pehar turnira - “Zlatna rukavica”.

Sem dvojice Srba, nagrade su osvojili i Šamil Askerov iz Rusije, za najboljeg stranog boksera, za najborbeniji par Prokić i Zobnji, dok je Rusija bila najbolja reprezentacija, s obzirom na to da je do finala stiglo čak 7 boksera iz ove zemlje. Dobitnik specijalne nagrade bio je novinar RTS-a Petar Denda za afirmaciju i promociju boksa. Zlatna-rukavica-boks-14-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Pravdu delile sudije sa svih krajeva sveta; foto: Vanja Keser

Specijalni gost na 61. "Zlatnoj rukavici" bio je i Jovan Džakula koji je pre tačno 50 godina (1968. godine) osvojio "Zlatnu rukavicu". Džakula je izašao u ring i poklonio se niškoj publici koja ga je pozdravila ovacijama, kao i ostale legende i velikane ex-Yu ringa - kažu u Bokserskom savezu Srbije.

Podsetimo, ovo je 61. put kako se "Zlatna rukavica" održava, a u Niš se vratila posle 21 godine. Proteklih dana kroz halu “Čair” prodefilovalo je preko 80 boraca iz 25 zemalja, a samo su se najbolji od njih plasirali u finale. Među onima koji su zastali u kvalifikacijama su i dvojica predstavnika juga Srbije Surduličani Petar Stošić i Nikola Stanković. Pravdu su delili arbitri sa svih strana sveta, koji su ovde polagale za najviše sudijsko zvanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:42 // 3. 12. 2018.

    Potpuno se slazem sa komentatorima,mesta u ziriju moralo je biti za Cobija,Sentu i Asanovica,koji imaju mnogo internacionalnih i domacih priznanja,a revija se odrzavala u Nisu!Sta je sa Somijem Milenkovicem?

  • Zee

    14:00 // 3. 12. 2018.

    A Cecin sin Zeljko Raznatovic? Eee propade sve..

  • Ognjan

    08:20 // 3. 12. 2018.

    Pitanje za "Južne vesti" i medije generalno: zašto ovakav tekst niste posvetili sličnom sportskom događaju koji je prošlog vikenda održan na istom mestu? Radilo se o evropskom takmičenju u šotokan karateu, koje je bilo slabo izreklamirano i nikako propraćeno u medijima. Drugi sportovi su ipak atraktivniji? Inače, za ovaj tekst svaka čast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: