Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 26. 5. 2019.

| Sport

Okosnice tima otišle iz Radničkog: Drinčić i Grbić nisu više na "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Drinčić Radnički
Istekao mu jednogodišnji ugovor: Nikola Drinčić; foto: Vanja Keser

Nakon što im je istekao jednogodišnji ugovor, niški Radnički je i zvanično okončao saradnju sa veznim igračem Nikolom Drinčićem i krilom Petrom Grbićem. Posle odlazaka i Ristića, Stankovića i Ranđelovića, u niškom superligašu kažu da okosnica ekipe iz prošle sezone ostaje u Nišu, a da se očekuju adekvatna pojačanja.

Nakon odlaska golmana Borivoja Ristića i odbrambenog igrača Nikole Stankovića u grčku Larisu, kao i završetka pozajmice Lazara Ranđelovića koji je prošlog leta prodat Olimpijakosu, ekipu sa "Čaira" napustila su još dvojica prvotimaca.

Iz Radničkog su, nakon isteka jednogodišnjeg ugovora, otišli i Nikola Drinčić i Petar Grbić, ali u klubu kažu da se za to "odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovođene planski".

Većina prvotimaca koja je iznela teret istorijske sezone, u kojoj je Radnički prvi put postao vicešampion države, pod ugovorom je sa klubom i oni će ga predvoditi i naredne sezone. To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković... Ostaje da se vidi kakav će biti status "domaćeg" veterana Aleksandra Jovanovića - kažu u Radničkom.

Grbić Ranđelović Radnički fudbal Petar Grbić posle sezone otišao iz Radničkog; foto: Vanja Keser

Još jedno pitanje čeka odgovor - da li će trener koji je vodio ekipu do istorisjkih uspeha Nenad Lalatović ostati u Radničkom. On je ranije rekao da će to odlučiti 1. juna, nakon odmora i razgovora sa rukovodstvom kluba sa "Čaira".

Uvek želimo korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo boljim. Cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo. Što se trenera tiče, sada smo svi na odmoru, o tome će se razgovarati u narednom periodu - rekao je Ivica Tončev, predsednik kluba sa zamrznutom funkcijom.

Kako kažu u klubu, ugovor je istekao i desnom beku Aleksandru Todorovskom, sa kojim će se tek pregovarati, a spisku odlazaka treba dodati i Damira Kojaševića koji je još pre nekoliko nedelja napustio "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • janko mali

    08:10 // 28. 5. 2019.

    Treba vratiti svoju decu u klub, bila je divna generacija 99.god. dečaka, koja su oterana, a sada su ti dečaci u punoj snazi i školovani fudbaleri koji su prošli kompletnu školu Radničkog, počevši od malog Duleta Stankovića, ponajboljeg igrača u Svrljigu, pa Srdjana Marinkovića nekadašnjeg kapitena generacije 99 takodje u Svrljigu, i još par momaka koji bi srcem igrali za svoj Rdnički

    • Ouzo

      17:29 // 28. 5. 2019.

      Bravo Janko!Ali,ovo je politicki klub koji se naslanja na jednog od blizanaca,CRVENU zvezdu!

  • Djorgo

    00:28 // 27. 5. 2019.

    Sve ovo što je do sada otišlo i tako-tako, Drinčić je pravi gubitak. Tako dobar igrač i, posebno, takav profesionalac nije igrao u Nišu još od devedesetih.

  • CVELE

    21:01 // 26. 5. 2019.

    Ne brinite,g.Toncev je sve prepustio sp.dir,a njemu I najvise veruje od svih zaposljenih u klubu I on ce dovesti prave igrace i napad na titulu.

    • Ouzo

      22:15 // 26. 5. 2019.

      Toncev ce ti,uz sendvic,platiti i kafu!Besplatne ulaznice si vec dobio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: