Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 31. 1. 2020.

| Sport

Omladinci pirotskog Radničkog od sada rade kao i prvi tim

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Miloš Spasić odlazi u Švajcarsku
Spasić jedan od najboljih igrača ponikao u mlađim kategorijama,; foto: Aleksandar Ćirić

Takmičarske selekcije mlađih kategorija Radničkog iz Pirota ubuduće će imati istovetne treninge, po novom planu i programu rada fudbalske škole koji su predstavili predsednik kluba Zoran Nikolić i trener Milan Ćirić.

Kvalitetan rad sa mlađim kategorijama poslednjih godina je zapostavljen na uštrb rezultata prvog tima, rekao je predsednik Piroćanaca Zoran Nikolić, koji je dodao da su se sada stvorili uslovi da se više vremena posveti podmlatku "belih".

Uvek je prvi tim bio u prvom planu i fokusu, jurili smo rezultate i povratak u ligu i to je bio prioritet. Sada imamo stabilnu seniorsku ekipu, te se stvorila situacija da malo više radimo sa mlađim kategorijama - rekao je Nikolić.

Kaže da ovakav sistem do sada nije postojao u Radničkom i nada se da će novi rad sa decom biti prekretnica u radu sa mlađim kategorijama.

Želja je da od 12 godine do 19 svi imaju istovetne treninge, da postoji neki sistem, da kada dođu u takmičarske kategorije već znamo kakav je sistem, a kad dođu u prvi tim da budu kompletno obučeni. Posebni programi biće za mlađe od 12 godina - rekao je predsednik Radničkog.

Plan je, rekao je Nikolić, da se u aprilu u Pirotu organizuje i međunarodni turnir za mlađe kategorije, što će doprineti popularizaciji fudbala, a iz masovnosti, u Radničkom, očekuju i kvalitet.

Program je prezentovao trener Milan Ćirić koji je trenutno pomoćni trener šefa stručnog štaba Dejana Čelara, a koji više od 10 godina radi sa decom.

Radio sam sa dosta kvalitetnih trenera, bio na usavršavanju u Španiji i Nemačkoj. Sve manje dece igra fudbal na ulici, moramo da se prilagodimo trendu, da u 2 sata treninga sklopimo sve i vreme koje su deca provodili na ulici igrajući fudbal - rekao je Ćirić.

Trener prvog tima Dejan Čelar koji je tokom karijere bio direktor mlađih kategorija Voždovca zadovoljan je što u svojoj ekipi ima igrače koji su potekli iz mlađih kategorija, ali novim programom rada očekuje da još više igrača stasa za prvi tim.

Predstavljeni su i treneri koji će raditi sa decom, igrače za prvi tim ubuduće će obučavati Slobodna Đošev, Bratislav Savić, Miloš Nikolić, Mihajlo Marinković i Dragan Cvetković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    20:34 // 1. 2. 2020.

    Gde je mesto za trenere Rade Manić pa Raičević Andrej.
    Opet mi sve ovo miriše na nešto što nije dobro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: