Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:32, 25. 10. 2021.

| Sport

Oproštaj od Pantelića na “Čairu”: Ono što golman “Bajerna” radi danas, Panta je radio pre 40 godina

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
panta komemoracija
Knjiga žalosti; foto: FK Radnički

Porodica, prijatelji, saigrači, kolege oprostili su se od Dragana Pantelića Pante, nekadašnjeg legendarnog golmana Radničkog i reprezentacije SFRJ. Posebno je Panti trenutke iz svog sećanja posvetio legendarni igrač niškog kluba Miloš Drizić koji je za čuvenog “broja 1” govorio da su njegove treninge gledali sa tribina, kao i da je proživeo 5 života.

Pantelić je nedavno preminuo u 70. godini od posledica korone, a koliki je trag ostavio u niškom i srpskom sportu govore trofeji, ali i sećanja svih koji su imali tu čast da budu njegovi savremenici.

Jedan od njih je i popularni Driza koji je naglasio da mu je Panta bio idol dok je nosio dres Radničkog. Tu je proveo punih 10 godina, odigrao 421 utakmicu i dao 23 gola.

Kada sam kao mali počeo ostajao sam posle treninga gledao sam odbrambenu liniju kako igra, čiji sam deo i sam posle postao. Posebno sam pratio golmanske treninge, tu je Panta radio sa Knezom, a istočna trinina bila je puna. Mladi igrači su ostajali da gledaju te treninge. Ono što golman Bajerna radi danas, Panta je radio pre 40 godina! Najteže mi je da vam kažem nešto o čoveku koji je pet života proživeo. Jutros mi je zazvonio telefon, zvao je Ivan Gudelj. Kaže „Otišao je deo mene“. Moj Panta… - rekao je Drizić. viber_image_2021-10-25_13-54-28-476 Komemorativni skup; foto: FK Radnički

Ispred sekcije sportskih novinara Niša govorio je Zoran Petković koji se setio Pantinih golmanskih dana i u dresu reprezentacije, ali i u dresu RK Železničar.

Po povratku sa prvenstva sveta, samo Panta i Gudelj nisu bili izviždani, dočekani su ovacijama jer je narod znao ko gine a ko se plaši u boju. Ako ste čitali o aferi Drajfus, znate kako je kada vas neko nepravedno optuži… Golmani su kao vino, mogu da brane koliko hoće. Njemu je bilo dosta. Deo pauze zbog kazne proveo je kao rukometaš, igrao je ni manje ni više nego za niški Železničar, a Živković mu je dozolio da puca penale, otkrio je Petković.

Za života je Pantelić dobio i dokumentarni film o sebi i nagradu za životno delo, a nosio je i dres reprezentacije sveta.

Bili smo ponosni kada je Panta igrao za reprezentaciju sveta, to je bila velika stvar, ej imali smo igrača u reprezentaciji sveta… - rekao je njegov nekadašnji saigrač Milovan Obradović Drda. viber_image_2021-10-25_13-53-54-243 foto: FK Radnički

U organizaciji porodice i FK Radnički u prostorijama niškog kluba nije bilo, kako kažu, dovoljno mesta za sve one koji su želeli da se oproste od jednog od najboljih golmana svih vremena.

Uz porodicu i prijatelje komemoraciji su prisustvovali predstavnici FK Radničkog, fudbalskog saveza Srbije i brojni drugi poštovaoci lika i dela niškog golmana. Pantelić je sahranjen danas na niškom Novom groblju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Nejic

    08:45 // 26. 10. 2021.

    Bio je najveci,veci i od Sumahera i Zofa,ali gradska vlast to ne zna,jer na zalost nije bio iz Soko banju a ni iz Aleksinca vec je bio gradjanin planete ,Fife,Uefe, Nisa i Malce...trebala je komemoracija da bude u gradkoj kuci jer je Panta ono cime se Nis ponosi,nadam se da ce doboto neku ulicu a mozda i spomenik i da mladima bude uzor.

  • Dragan Petrovic

    07:51 // 26. 10. 2021.

    Pocivaj u miru legendo,bilo je uzivanje gledati te i tvoje fenomenalne odbrane...tesko da ce Srbija imati golmana poput tebe...

  • TuRb●BOT

    07:41 // 26. 10. 2021.

    Neka ti je laka zemlja maestro !
    P.S hvala ti za sve trenutke dok sam te kao klinac sa ocem posmatrao sa tribina. Za mene si bio uvek najbolji golman

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: