Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 23. 11. 2016.

| Sport

Organizacija 38. “Sportskog bala” ulazi u završnu fazu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Dobitnici prošlogodišnjih laureata sa članovima Sekcije sportskih novinara; foto: Vanja Keser

Još nešto više od mesec dana ostalo je do večeri u kojoj će biti proglašeni najbolji u niškom sportu u 2016. godini i to, po tradiciji dugoj 38 godina koliko Sekcija sportskih novinara Niša organizuje Izbor sportiste godine. Ove godine manifestacija će biti održana 26. decembra u restoranu “EI Bolji život”.

Svečanost se sastoji od ceremonije dodele priznanja i „Sportskog bala“, svečane večere uz prigodan muzičko-zabavni program, a organizatori su juče uputili javni poziv klubovima da dostavljaju rezultate svojih takmičara za koje veruju da mogu ući u konkurenciju za neku od zvaničnih nagrada.

Po tradiciji, biraju se najbolji sportista Niša, najbolji mladi sportista, najuspešniji sportski kolektiv Niša, sportska ličnost godine, a članovi Sekcije biraju i sportskog novinara godine.

Klubovi rezulate svojih takmičara, sa detaljnim obrazloženjima, kao što su broj pobeda na konkretnom takmičenju, broj takmičara ili ekipa koje su bile u konkurenciji, treba da dostave na mejl adresu [email protected] ili lično, na adresu sportskih redakcija „Narodnih novina“ i RTV „Belami“ - Trg kralja Milana 6-8, a krajnji rok je sreda 7. decembar.

I ne samo to, pozivamo ih da što pre izvrše rezervaciju mesta na završnoj priredbi, budući da smo u prethodne dve godine imali preko 400 gostiju i da one koji su zakasnili nismo imali gde da smestimo. A kako je interesovanje rekordno, očekujem da se kapacitet restorana „EI Bolji život“, gde ćemo, pod glavnim pokroviteljstvom Grada Niša, održati manifestaciju, bude vrlo brzo popunjen - istakao je Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša.

Sportski-bal-2016---Sekcija-sportskih-novinara-Nisa Članovi žirija eminentni niški sportisti; foto: Sekcija sportskih novinara Niša

Ono što ovaj izbor čini jedinstvenim na našim prostorima svakako je sastav žirija, koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji laureati, dobitnici priznanja sportista godine Niša. Čast da bude predsednik žirija ove godine pripala je proslavljenom džudisti Kinezisa Nikoli Miloševiću, najboljem sportisti Niša za 2013. godinu.

Za mene je ogromna čast da budem prvi među jednakima, u društvu takvih sportskih veličina. Velika je odgovornost vagati između vrhunskih sportskih ostvarenja i izabarti one najbolje, ali o tome odlučuju izuzetno kompetentni ljudi, po Pravilniku sa jasno utvrđenim kriterijumima i ne sumnjam da će se kvalitet iskristalisati - kazao je Milošević.

Raniji dobitnici nagrade zaista čine elitno društvo, u kome su asovi poput Dragana Pantelića, Vesne Milošević-Petrović, Časlava Grubića, Lidije Mihajlović, Slobodana Pavlovića, Marine Velimirović-Milojević, Aleksandra Rakovića, Danijele Ilić, Ivana Lapčevića, Ljubomira Pavlovića, Zorana Stankovića Trše...

Čitavu godinu upravo su obeležile Olimpijske igre u Brazilu, a u ostvarenju istorijskih uspeha naših sportista učestvovalo je i nekoliko Nišlija, pa nema sumnje da će i oni pronaći svoje značajno mesto na priredbi zakazanoj za 26. decembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: