Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 15. 11. 2019.

| Sport

"Orlići" demonstrirali silu na "Čairu": Het-trik Joveljića i 6:0 za Srbiju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U21 Srbija Estonija mlada reprezentacija Srbije
Het-trik Joveljića; foto: Vanja Keser

Bez milosti je odigrala reprezentacija Srbije sastavljena od fudbalera do 21 godine na "Čairu". Predvođeni Dejanom Joveljićem, koji je postigao het-trik, uz raspoloženog Nišliju Luku Ilića koji je dva puta asistirao, a jednom i sam pogodio, "orlići" su na "Čairu" deklasirali Estoniju sa velikih 6:0 (3:0) i time ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Već u 12. minutu Srbija je povela. Luka Adžić je poslao loptu imenjaku Iliću, koji je ostao sam na ivici kaznenog prostora i pucao posred gola, za 1:0.

Vođstvo je duplirano samo sedam minuta kasnije. Jovan Nišić je prošao po desnoj strani i dodao loptu Dejan Joveljiću koji se nalazio na pet metra od gola, pa mu nije bilo teško da savlada golmana Karl-Rometa Noma.

Gosti gotovo da nisu uspevali da prevedu loptu na protivničku stranu terena. Prvu priliku imali su više od pola sat od početka meča, kada je Karel Usta šutirao po zemlji, a lopta je završila u maloj mreži, ali njenoj spoljnoj strani. Centrirao je Henri Jarvelaid, bek koji već drugi put ove godine igra na “Čairu”, pošto nastupa za Floru, koja je eliminisala niški Radnički u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Estonci nisu uspeli daju gol, ali odmah potom Srbija jeste još jedan. Filip Stuparević izveo je korner sa desne strane, lopta je pala pravo na nogu mlađem od braće Ilić Ivanu, koji se nalazio na 12 metara od gola i poluvolej poslao direktno u gol.

Na pauzu se otišlo sa 3:0, a po povratku mladih fudbalera na teren viđen je i novi pogodak za domaćina. U 52. minutu još jednom je briljirao Luka Ilić, koji je poslao loptu u prazan prostor. Na nju je naleteo Joveljić, sam je doterao do ivice šesnaesterca i šutnuo pravo u mrežu rivala.

Za het-trik nije "sačekao" ni punih 10 minuta. Filip Stuparević je slobodan udarac poslao pred gol, a Joveljić se iskrao čuvarima, prihvatio centaršut, sa pet metara od gola šutirao člankom i savladao nemoćnog Noma.

Konačnih 6:0 postavio je u 87. minutu rezervista Slobodan Tedić. Luka Ilić je ukrao loptu rivalu, i poslao je Tediću, koji je "bocnuo" i poslao u prazan gol.

Svi fudbaleri Srbije izašli su na teren sa crnim trakama oko ruke, kao znak podrške saigraču Nikoli Čumiću, kome je nedavno preminuo brat.

Posvećujemo ovu pobedu preminulom bratu Nikole Čumića - rekao je nakon meča selektor Ilija Stolica.

Uprkos pobedi, "orlići" su ostali na četvrtoj poziciji Grupe 5, ali su ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo U21. U utorak, 19. novembra takođe će na "Čairu" dočekati Rusiju, trenutnog lidera grupe.

Kvalifikacije za U 21 Evropsko prvenstvo, Srbija - Estonija 6:0 (3:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 2.000

Glavni sudija: Nathan Frederik Peter Verboomen (Belgija)

Žuti kartoni: Jarvelaid

Strelci: L. Ilić (12. minut), Joveljić (19, 52. i 61. minut), I. Ilić (37. minut)

Srbija: M. Ilić, Marković (od 58. minuta Terzić), Veselinović, Mašović, I. Ilić, L. Ilić, Petrović (od 58. minuta Topić), Nišić, Adžić (od 75. minuta Birmančević), Jovejić (od 64. minuta Tedić), Stuparević (od 75. minuta Gavrić)

Estonija: Nom, Kaos, Sepik (od 77. minuta Rosalu), Lip, Jarvelaid, Usta (od 46. minuta Vaherna), Somets, Pum, Uljanov (od 77. minuta Jarviste), Eigus (od 86. minuta Edur), Reinkort (od 74. minuta Utgof)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    23:29 // 16. 11. 2019.

    Demonstraciju sile videcemo u utorak protiv Rusije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: