Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 14. 11. 2019.

| Sport

"Orlići" pred duel na "Čairu": Izdanje protivnika zavisiće od nas

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair
Od južnjaka će u sastavu biti braća iz Niša Ivan I luka Ilić, kao i Piroćanac Dimitrije Kamenović; foto: Vanja Keser

Pobede nad Estonijom i Rusijom na niškom stadionu “Čair” neophodne su reprezentaciji Srbije kako bi ostala u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Mladi fudbaleri sutra, 15. novembra igraju protiv selekcije sa Baltika, a trener Ilija Stolica kaže da će izdanje rivala u velikoj meri zavisiti od onoga što prikažu njegovi izabranici.

Sem dva trijumfa, fudbalerima do 21 godine potrebno je i da kvalitet podignu na viši nivo, smatra Stolica. Za to im je potrebno da osete podršku publike, te se nadaju da će Nišlije prepoznati da je ovo trenutak da ih podrže. Ilija Stolica Na Estonce bez Pavlovića, Stevanovića i Čumića; foto: Vanja Keser

Estonija je zabeležila pobedu protiv Letonije, sa kojom smo mi odigrali nerešeno. Oni su snažan kolektiv, oslanjaju se puno na brze i kontranapade i očekivano je da budu opredeljeni tako i na sutrašnjoj utakmici. Uz sav respekt, mislim da smo kvalitetniji, ali jedna je stvar biti bolji na papiru, a potpuno drugačija pokazati to na terenu. Mislim da će dobro izdanje protivnika u velikoj meri zavisiti i od nas - priča Stolica.

Sada je i definitivno da Stolica neće moći da računa na povređeni dvojac iz Partizana Filipa Stevanovića i Strahinju Pavlovića, a novina je i da je, zbog povrede, neizvestan i nastup Vejka Birmančevića. Među fudbalerima neće biti ni prvotimca niškog Radničkog Nikole Čumića, jer mu je preminuo brat.

To je jedna strašna stvar koja nas je zadesila. Svi smo u ovim trenucima mislima uz njega i njegovu porodicu. To je detalj koji nas je dosta poremetio i uticao na nas, ali verujem da ćemo u tome naći i snage i motiva za obe utakmice i da na neki način posvetimo te utakmice upravo njegovom preminulom bratu - rekao je selektor.

Srbija je u dosadašnja 4 meča osvojila isto toliko bodova i nalazi se na 4. poziciji Grupe 5 kvalifikacija za kontinentalni šampionat, dok je Estonija sa bodom manje na poziciji niže.

Utakmica počinje u 19 sati, a ulaznice se sutra mogu nabaviti na biletarnici hale “Čair” od 10 sati, a na biletarnici stadiona od 17 sati. Cene su 200 dinara za istok i 300 dinara za zapad, dok će jug i sever “Čaira” biti zatvoreni.

Podsetimo, “orlići” će na “Čairu” u istom terminu u utorak, 19. novembra dočekati i Rusiju, trenutno drugoplasirani tim u grupi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: