Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 16. 11. 2016.

| Sport

Osamnaest klubova ima prednost u finansiranju iz gradske kase

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ovi klubovi imaće prednost u odnosu na ostale koji dolaze iz sporta i ranga takmičenja, a nisu na listi; foto: JV arhiva

Prednost za dobijanje novca iz gradske kase opredeljenog za sport imaće 18 niških klubova koji su od strane Komisije za sport označeni kao "klubovi od posebnog značaja". 

To znači da će prilikom konkursa za projektno finansiranje, klubovi koji se nalaze na ovoj listi imati prednost u odnosu na ostale klubove i dobiće “najveći deo kolača”, ali ne više od 70% iznosa predviđenog za određeni sport i rang takmičenja, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Ono što izdvaja ove klubove je da na njihovoj poziciji mogu da budu finansirani samo oni. To je nešto što postoji u Zakonu o sportu, u našoj odluci i u skladu je sa svim pozitivnim propisima - rekao je načelnik Uprave za sport Goran Đorđević.

Na listi se nalaze tri muška - Radnički, Car Konstantin i Sinđelić, i jedan ženski fudbalski klub - Mašinac, zatim Košarkaški klub Konstantin, Odbojkaški klub Niš, Rukometni klub Naisa, Vaterpolo klub Nais, Ženski košarkaški klub Student, Klub malog fudbala Kalča.

Tu su još i Streljački klub Niš 1881, Džudo i sambo klub Kinezis, Teniska akademija Živković, Plivački klubovi Sveti Nikola i Niš 2005, Kajak i kanu klub Gusar, Gimnastičarski klub Niš, a na listi je još i Sportski savez Niša.

Konkurs za prijavljivalje projekata trebalo bi da bude raspisan za nekoliko dana, a svi klubovi, kako je rekao Đorđević, biće javno i blagovremeno obavešteni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Opa

    13:09 // 17. 11. 2016.

    A ko plaća struju za istočnu tribinu stadiona na kojem igra mezimče?

  • Vlada

    01:19 // 17. 11. 2016.

    A sta se desava sa Zeleznicarom???? Izgleda da jedino muski rukomet i taj nekada trofejni klub nikome nije bitan.... bruka i sramota !

    • catch me

      10:13 // 17. 11. 2016.

      Zeleznicar je upravo i propao zbog interesnih grupa i slabe kontrole sta i kako se radi u sportu. Velika steta ! NIko nikad nije pitan sta se desilo sa ovim velikanom rukometa!!!

  • Srdjan Nonic

    23:16 // 16. 11. 2016.

    Objaviti javno kriterijum po kome su odabrali ove klubove! Tacno je da postoji u zakonu clan koji govori to, ali Kriterijum postoji da se zna zasto bas ti a ne neki drugi klubovi. Jesu li to uspesi, kvalitet i masovnost ili samo interes koji preporucuje pomenute da budu privilegovani. U zadnjih 6 godina Nis je spiskao oko 5 miliona eura na stimulativna sredstva za klubove bez jasnih rezultata.

    • Oxigen

      19:02 // 17. 11. 2016.

      Npr...olimpijzam?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: