Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:21, 22. 11. 2019.

| Sport

Osmom pobedom odbojkaši Niša na čelu Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Odbojkaši Niša slavili u Staroj Pazovi; foto: M. P.

Posle samo dva dana od pobede u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije, odbojkaši Niša bili su ubedljivi (3:0) i u Staroj Pazovi protiv Jedinstva u 8. kolu Superlige. Nišlije će bar do subote uveče biti na liderskoj poziciji elitnog ranga.

Nakon uvodnog vođstva domaćina (3:2), Nišlije su iskoristile greške protivnika i serijom 3:0 povele sa 7:4. Nisu odbojkaši iz Stare Pazove našli pravu igru, a sa druge strane niški igrači su sigurnim poenima došli do prednosti od 12:6. Potom su Stojković i Keita doneli vođstvo Nišu od 19:7, ali je tajm-aut Jedinstva uneo malo nervoze što je rezultiralo greškama gostiju i domaćin se približio na minus 5 (17:12). Viđene su potom greške na obe strane, ali je sve to prekinuto kada je na servis-liniju stupio Nemanja Jelić. Uz dva njegova asa, blok Lopara i poen Ikbajrija, Niš je serijom 6:0 dobio prvi set (25:15).

ok nis Nova pobeda; foto: JV / Vanja Keser

Po dva poena Ikbajrija i Keite donele su gostima vođstvo od 4:2 u drugoj deonici. Nije služio servis domaće odbojkaše, ali jeste napad, pa je Niš održavao prednost od dva poena. Servis-greškom Ikbajrija i blokom Stankovića, Jedinstvo je izjednačilo (7:7), ali je opet servis Jelića doneo prevagu gostima. As Jelića i dva poena Keite doneli su prednost (10:7) koju Niš do kraja deonice nije ispustio. Tri poena Ikbajrija i blok Keite donele su vođstvo Nišlijama od 15:11, ali su greške Jelića i Keite dale Jedinstvo priliku da se približi. Dvojac Ikbajri - Keita kumovao je novoj seriji i prednosti od 22:16, ali domaćin je uzvratio serijom 3:0 i sa dve greške dao Nišlijama set-loptu. Niški igrači nisu odmah iskoristili gostoprimstvo i tek petom set-loptom došli do vođstva od 2:0 u setovima (25:23).

Lopar i Keita doneli su prednost od 3:1 Nišu početkom treće deonice, ali Roljić i Nadaždin vodili su Jedinstvo do preokreta (6:5). Nakon izjednačenog perioda, Nišlije su serijom 3:0 povele sa 10:8. Nije uspeo gostujući tim da se "odlepi" i greškama sa obe strane Jedinstvo je uspelo da dođe na minus jedan (14:13). I kao u prvom setu, stupio je na servis-liniju Nemanja Jelić i sa dva asa doneo prednost Nišu od 19:14. Pridružili su se Ikbajri i Stojković u skupljanju poena, pa je tim Dragana Svetozarevića poveo sa 23:16. U finišu obe ekipe su ređale greške, pa je Niš iskoristio tek treću meč-loptu za ubedljivu pobedu (25:19).

Sa šest pobeda i dva poraza Niš je na prvoj poziciji bar do subote uveče jer ima i meč više od najbližih pratilaca.

U narednom kolu Nišlije će dočekati Radnički iz Kragujevca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    11:30 // 23. 11. 2019.

    Naklon ovim momcima do poda,ladno i titulu mogu uzeti

  • nešaniš

    00:29 // 23. 11. 2019.

    Bravo majstori!

  • Mara

    21:49 // 22. 11. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: