Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 24. 6. 2021.

| Sport

Ostanak Lalatovića još upitan, a u Radnički na njegov zahtev stigao igrač iz Japana

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
lalatovic
Igrači po njegovom ukusu dolaze u klub, neizvesno da li će ih on i trenirati; foto: JV / Vanja Keser

I dok i dalje traju pregovori trenera Nenada Lalatovića i kluba iz Saudijske Arabije, Radnički iz Niša nastavlja sa transferima igrača koji dolaze na lični zahtev sadašnjeg šefa stručnog štaba. Najnovije pojačanje kluba sa "Čaira" je japanski internacionalac Rioheji Mićibući koji igra na poziciji polušpica.

Kao "kapitalno pojaćanje", iz niškog superligaša najavljuju dolazak 27-godišnjeg Mićibućija, a pregovore sa njim je, kako saopštavaju iz kluba, vodio lično trener Nenad Lalatović. Trener Nišlija kaže da će Japanac biti jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije, a isto tvrdi i za centarfora Miljana Škrbića, koji je pre 2 dana zadužio dres Radničkog.

Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Pratim ga godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim - kaže Lalatović.

Novi-stari trener kaže da ga je lično preporučio Ivici Tončevu i ostalim čelnicima Radničkog, a kada su i oni videli o kakvom se igraču radi, ušli su u pregovore sa njegovim menadžerom Draganom Mrđom i uspeli da se dogovore. skrbic Pohvalno o Škrbiću; foto: FK Radnički

Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku i očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeva. Takođe, Škrbić će biti novi Nermin Haskić. Sjajan napadač, baš po mom ukusu. Bio je na korak od Partizana pre godinu dana, hvalio ga je Savo Milošević, a ja sam ubeđen da će ovde pokazati sav svoj potencijal, koji je ogroman - objašnjava Lalatović.

Mićibući je u karijeri igrao za japanskog drugoligaša Kofu i prvoligaša Vegalta Sendati, a bez kluba je od februara ove godine, pa u Niš dolazi kao slobodan igrač.

Igrači "kao na traci" dolaze u Niš nakon Lalatovićeve promocije, ali to i dalje ne znači da će njih u novoj sezoni trenirati upravo trener na čije insistiranje i dolaze. Ponuda iz Saudijske Arabije je i dalje aktuelna, ali još ništa nije dogovoreno, ponavlja Lalatović.

Ako se dogovorim to će biti milionski ugovor, koji ja i moj stručni štab prosto nećemo moći da odbijemo. Želim da poručim navijačima Radničkog da ne treba da brinu. Ako se i desi da odem, ovde je već formiran sastav koji će biti u vrhu srpskog fudbala. Doveli smo ozbiljne igrače, kojima su zagarantovani odlični uslovi. To im garantujem ja, to im garantuje i Ivica Tončev, koji je prema mom mišljenju najmoćniji i najsposobniji čovek u srpskom fudbalu, uz Galeta Obradovića - kaže aktuelni trener.

Za navijače Radničkog ima poruku - napravljen je izuzetan tim koji će biti u stanju da ispuni zacrtane ciljeve, bio on na mestu trenera ili ne.

Podsetimo, Mićibući nije prvi Japanac koji će igrati na "Čairu", pre njega je 2017. godine za Radnički igrao i njegov sunarodnik, vezni fudbaler Riota Noma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata-ljuba,nislija

    09:19 // 26. 6. 2021.

    Lalatovic-strucan ,konfliktan,nepouzdan,sirov,...Ipak ,sumirajuci pluseve i minuse covek je za izbegavanje ozbiljnih klubova.Licno mu zelim svu srecu tamo gde ide,ali verujem da nece sastaviti 3 meseca s obzirom na narav svoju i navike demagoske.Zeleo bih da ga vise ne vidim u nasem Radnickom,putuj Igumane...Sansa je da se krene od temelja u zdravu izgradnju svih struktura kluba,pocev od podmlatka

    • Razbibriga

      19:11 // 26. 6. 2021.

      Strucni rade, u tim godinama u Engleskoj, Nemackoj,Spaniji,Italiji ...Strucni ne idu u ovim godinama kod bogatih Arapa, vec na zalasku karijere !
      Ne lupaj, vec gledaj ,malo, evropski fudbal !

  • Nikia

    18:34 // 25. 6. 2021.

    Lalatović ima neki problem sam sa sobom! Da li je i jedan ugovor odradio do kraja?

    • Razbibriga

      19:08 // 26. 6. 2021.

      "Poroci javni,vrline tajne"!

  • Djorgo

    10:45 // 25. 6. 2021.

    Noma se trudio, al' objektivno, veze sa fudbalom nije imao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: