Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 19. 2. 2024.

| Sport

Otišao je Kup Radivoja Koraća iz našeg velikog grada - kako je prošao i šta je doneo Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kup koraca, nis, foto vk 3
foto: V. K.

Kup Radivoja Koraća je posle četiri dana i 7 utakmica završen, Crvena zvezda je u Beograd odnela "Žućkovu levicu", hala "Čair" je 19. put bila domaćin završnice nacionalnog Kupa, dve ekipe Košarkaške lige Srbije su igrale polufinale, dva debitanta su imala prilike da se bore za trofej, a Niš se, prema rečima učesnika, pokazao kao dobar domaćin. Nišlije su imale prilike, ako su došle do karata, da vide najbolju srpsku košarku jer to nemaju priliku u muškoj konkurenciji pošto su mu predstavnici u trećem rangu. Građani su ovo platili 11 miliona dinara, a čeka se izveštaj da li će i koliko ostati para i za šta.

kup koraca, nis, foto vk 4 foto: V. K. Za razliku od ranijih godina i decenija Niš nije više toliko čest domaćin najboljih sportskih dešavanja - ili su savezi našli nove gradove za svoje baze ili im uslovi nisu dovoljno dobri u hali koja je imala i svojih loših dana - nestanak struje ili prokišnjavanje.

Bazen je imao svoje trenutke, a stadion nije ni u ponudi godinama. Ali, on je posebna tema.

Niš je 19. put u svojoj sportskoj istoriji bio domaćin završnice Kupa Koraća, a ove godine takmičenje su obeležili veliko interesovanje za karte čiji su kompleti bili od 5.000 dinara pa naviše, navijači i košarkaši Hercegovca iz Gajdobre koji su podsetili na pravu sportsku borbu i ljubav prema košarci, dve ekipe iz Košarkaške lige Srbije (Vojvodina i Čačak 94) u polufinalu, "večiti derbi" u finalu i četvrto uzastopno osvajanje "Žućkove levice" košarkaša Crvene zvezde.

kup koraca, nis, foto vk 6 foto: V. K. Takođe treba istaći da je Niš i ovog februara učinio ono što Beogradu ne polazi za rukom godinama unazad - pod jednim krovom bili su navijači Crvene zvezde i Partizana, a ove godine bez većih incidenata. Atmosferu u hali i organizaciju nakon finala pohvalio je i trener Partizana Željko Obradović.

Što se tiče organizacije turnira bilo je izvanredno. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u tome, zaista na vrhunskoj organizaciji i svemu ovome što je viđeno u ova četiri dana u Nišu. Mislim da je atmosfera bila lepa, bilo je peckanja s jedne i druge strane, ali ako na tome ostane onda je sve super - rekao je Obradović.

Sve ovo su građani Niša iz budžeta Niša platili 11 miliona dinara. Prošle godine je za organizaciju iz budžeta Niša bilo izdvojeno 9 miliona dinara, a preostao novac od košarkaških kupova bio je planiran za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole.

Da li će sada ostati para i za šta će biti utrošeno - ostaje da sačekamo izveštaje i odluke.

Odlazi cirkus iz našeg malog grada širokim drumom što izlazi na most, kaže pesma Đorđa Balaševića, a iz našeg velikog grada je otišlo veliko domaće takmičenje. Ubrzo će, 2. i 3. marta, hala "Čair" biti domaćin i Kupa "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice, a do tada ostaje Nišu da se okrene svojim klubovima i problemima.

Prva muška liga "istok" se nastavlja, Košarkaški klub Niš je trenutno prvi, Konstantin treći, a košarkašice Studenta su desete u prvoj ligi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    15:07 // 21. 2. 2024.

    Zasto bi bilo koji beogradjanin razmisljao o bilo kom drugom gradu? Treba da pitate vase nislije koji su se doselili u Beograd i zaseli na funkcije ili mlate pare, zasto su zaboravili Nis.

  • Durlanac

    11:36 // 21. 2. 2024.

    meni najjace stolice iz Beogradske Arene....

  • Milena

    07:17 // 20. 2. 2024.

    Sve neka ode iz Niša.
    Šta će nama?!
    Nek Beograd lepo živi...
    Dozbolili smo da uzmu aerodrom i lagano ga gase već godinama, neka ode i kup i prilika da ovaj grad malo živne u zimskim mesecima.
    Kad ne umemo da "odbranimo" ovakve stvari i ne zaslužujemo ih.
    Kao što kaže Djoka Balašević "krivi smo mi što smo ih pustili"..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: