Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 11. 5. 2020.

| Sport

Otkazana sva futsal takmičenja: Blačani napuštaju Prvu ligu, Radnički Drugu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima
Prekid poremetio planove Jastrepca, Zufa i Radničkog; ilustracija; foto: Vanja Keser

Zbog pandemije virusa korona sva futsal takmičenja su zavšena, odlučio je Fudbalski savez Srbije, pa će jug u narednoj sezoni imati jednog predstavnika manje u Prvoj ligi, a jednog više u Drugoj. Najjače domaće takmičenje u futsalu moraće da napusti Jastrebac iz Blaca, a drugi rang niški KMF Radnički, na čije mesto će doći Leskovac.

Za Blačanima je sezona za zaborav, jer su u 14 kola samo jednom slavili, a dva puta remizirali. Ipak, podjednako lošu sezonu imala je i Nova Pazova, koja od Jastrepca ima samo bod više, a upravo je on skrojio sudbine dva tima - ekipa iz Srema ostaje među prvoligašima, a južnjaci ne.

Tako će Jastrebac nakon četiri godine među elitom morati da se vrati među drugoligaše, a njegovo mesto zauzeće beogradski Konjarnik.

U Prvoj ligi će se u narednoj sezoni od klubova sa juga Srbije nadmetati niški Kalča i Vinter sport, kao i Vranje. Korona je prekinula veliku borbu Kalče i Vranja u pohodu na plej-of Prve lige (u trenutku prekida Vranjanci bili peti, Nišlije šeste), kao i Vinter sport u najuspešnijoj sezoni u svojoj istoriji. Mlađi niški prvoligaš delio je treću poziciju sa FON-om i bio u grupi timova koji su se izdvojili u vrhu.

Inače, FSS je odlučio i da se pobednicima takmičenja proglase oni koji su bili na prvoj poziciji kada su prekinuta, pa je tako Crvena zvezda ponela naslov prvaka Srbije u prvoj sezoni u kojoj se takmiči pod ovim nazivom.


U Drugoj ligi ostala ekipa iz Bujanovca, pridružuju joj se Blačani i Leskovčani

U sledećoj sezoni jug Srbije će imati jednog predstavnika više u Drugoj ligi. Sem Jastrepca koji je ispao iz Prve lige, u drugom rangu takmičenja nadmetaće se i Zufo iz Bujanovca, kao i Leskovac.

Ekipa iz Bujanovca je u trenutku prekida zauzimala 3. poziciju, koja bi joj omogućila igranje baraža za plasman u Prvu ligu. Prošle godine u ovo vreme Zufo je sa KMF Vranje igrao baraž za plasman u najjači domaći šampionat i nije uspeo, a ove neće dobiti šansu ni da se bori.

U svim takmičenjima suspenduju se utakmice baraža i na taj način pravo fudbalskih i futsal klubova da po tom osnovu napreduju u viši stepen takmičenja za sezonu 2020/21 - navodi se u Službenom listu FSS.

Kada su prekinuta takmičenja na poslednjoj poziciji Druge lige nalazio se KMF Radnički, koji će zato nakon samo jedne sezone morati da se vrati u Treću ligu. Pobednik ovog takmičenja je KMF Leskovac, koji će se zato u narednoj sezoni nadmetati u jedinstvenom rangu takmičenja.


Prekinuta Kup bajka Rosulje, ali obezbeđen plasman u Treću ligu

Suspendovan je i futsal Kup, čime je prekinuta bajka Rosulje iz Vlasotinca, tima koji je iz četvrte lige stigao do četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja.

Ipak, klub iz Vlasotinca je napredovao na ligaškom planu, pošto se kao pobednik Regionalne lige jug plasirao u Treću ligu istok.

U četvrtfinalu Kupa polovina timova bila je sa juga Srbije, sem Rosulje, plasman su obezbedila oba niška prvoligaša, kao i Jastrebac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: