Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 25. 12. 2018.

| Sport

Otvaranje sportske hale u Leskovcu ipak sledeće godine

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
hala partizan leskovac
Kompletni radovi biće završeni do leta 2019. godine, foto: B. Antić

Iako je Leskovac do kraja 2018. godine trebalo da dobije savremenu sportsku halu, sportisti će na otvaranje ipak morati da sačekaju do leta 2019. Prema rečima ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, oni su svoj deo posla odradili i halu “predali” gradu, čije rukovodstvo treba da se pobrine za uvođenje grejanje i parterno uređenje.

Grubi radovi završeni su još marta 2013. godine, a nakon višegodišnje pauze, krenulo se u završnu fazu radova. Ministar Udovičić obišao je halu početkom aprila ove godine i tada najavio završetak radova do kraja 2018. vanja udovicic Udovičić kaže da je ministarstvo završilo svoj deo posla, foto: B. Antić

Bili smo ovde pre 6 meseci kada su, nakon 7 godina, krenuli radovi na završetku hale. Tada je to bilo ruglo, mesto za izbegavanje, a danas možemo da kažemo da Leskovac ima jednu od najmodernijih hala u Srbiji. Mi smo naš deo posla odradili i danas predajemo halu gradu - kaže Udovičić.

Ministarstvo je za završetak hale uložilo još 69,2 miliona dinara, dok je iz leskovačkog budžeta izdvojeno oko 11,8 miliona dinara koji su, kako je rečeno, pokrili troškove PDV-a. hala partizan leskovac U hali može stati 500 gledalaca, foto: B. Antić

Ipak, iako je ministarstvo svoj deo posla završilo “u roku”, otvaranje hale očekuje se na leto 2019. godine jer je ostalo da se uvede grejanje i sredi deo oko hale.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Urbanizam i i izgradnja Novice Nikolića, u halu će biti uloženo još oko 20 miliona dinara. hala partizan leskovac ulaz Treba da se uvede grejanje i sredi deo oko hale, foto: B. Antić

Uvođenje grejanja krenuće već sutra. Osim toga, imamo da završimo parterno uređenje, koje osim asfaltiranje podrazumeva i kupovinu klupa, opreme i osvetljenje, a biće izgrađena i trafostanica, a sve će ukupno koštati oko 20 miliona dinara - kaže Nikolić.

Hala je inače projektovana tako da se u njoj mogu igrati svi sportovi, a prvenstveno košarka, rukomet i odbojka. Kapacitet joj je 500 mesta za gledaoce, a osim đaka iz obližnje škole, moći će da je koriste profesionalni sportisti, ali i rekreativci.

Inače, izgradnja hale počela je još 2011. godine i do sada je u nju uloženo 138 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovica Potrovski

    16:30 // 25. 12. 2018.

    Ха, ха, ха... Шта сте очекивали од лесковачке напрдњачке локалне власти. Они нису у стрању ништа да ураде. Прикључак, воде, грејања, струје и канализације, још дуго ће причекати. Њихов неспособни градоначелник није у стању да сам обује ципеле, а да не замени леву за десну ногу, а спортска дворана је за њега мисаона именица.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: