Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:40, 24. 9. 2012.

| Sport

Otvorena izložba "Real sa Nišave"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
izlozba-real-za-nisave.jpg

U Evropskom kutku u Obrenovićevoj ulici u Nišu otvorena je izložba fotografija Fudbalskog kluba Radnički iz 89 godina duge istorije.

Izložbu "Real sa Nišave" priredio je Akademski Odred uz podršku Resurs centra "ProAktiv", u okviru programa "MLADI SU ZAKON - Nišavski okrug", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Akademski odred je neformalna omladinska grupa koja je nastala tokom 2011. godine u okviru navijačke grupe Meraklije iz Niša, koja podržava Fudbalski klub Radnički Niš.

- Ovo je veliki dan za Radnički pošto je poslednja izložba fotografija kluba bila 1983. godine. Ukupna postavka će biti poklonjena klubu i verovatno će biti u jednoj prostoriji na stadionu Čair nakon rekonstrukcije - rekao je Zlatko Stojanović, predstavnik navijača.

Najveću pažnju na izložbi dobila su tri važna događaja u istoriji kluba. Prvi je 1962. godina i prvi ulazak Radničkog u Prvu ligu, zatim slavna 1982. godina i igranje polufinala Kupa UEFA, a na kraju i 2012. godina i povratak u eltini rang.

- Posebna mi je čast da se obratim grupi mladih ljudu. Radnički je 1962. godine krenuo na novom stadionu, 1982. igrao pod reflektorima i sada na rekonstruisanom stadionu. Radnički je na evropskom putu - rekao je Miodrag Knežević, golman generacije koja je 1962. godine ušla u Prvu ligu.

Ova godina će ostati upamćena po velikim događajima. Proslavljeno je 50 godina od ulaska u Prvu ligu, 30 godina od polufinala Kupa UEFA, posle 9 godina Radnički se vratio u Superligu, prvi put je igrao na renoviranom stadionu Čair.

- Ranije sam dolazio na utakmice kao Meraklija, sada imam zadovoljstvo da bude predsednik kluba. Ta ljubav traje pedesetak godina. Kada se završi stadion Radnički će dobiti prostoriju sa izložbenim prostorom. Očekujemo i reflektore za dvadesetak dana, a do juna sledeće godine i završetak zapadne tribine - rekao je Slavoljub Vlajković, predsednik Radničkog.

Izložba sa oko 30 slika i nekoliko panoa biće otvorena do četvrtka, 27. septembra, svakog dana od 12h do 20h.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sneki

    08:18 // 25. 9. 2012.

    Slavoljub Vajković nije predesdnik Radničkog nego predsednik Upravnog odbora Radničkog!

  • Nova generacija

    00:54 // 25. 9. 2012.

    Veliki dan za Fk Radnicki, i grad Nis!
    Svaka cast organizatorima!

  • Ponosni tata

    22:39 // 24. 9. 2012.

    Kakva scena ispred Evropskog Kutka. Ljudi cekaju da dodju na red i vide postavku. Neko napisa na internetu i bi u pravu.
    Obrenoviceva je mirisala na Radnicki danas.
    Samo napred Meraklije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: