Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 21. 10. 2011.

| Sport

Otvorena izložba RK Železničar

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG_1568

U Evropskom kutku u Nišu otvorena je izložba slika i trofeja Rukometnog kluba Železničar.

Pet trofeja nacionalnog Kupa, pehari na raznim takmičenjima, fotografije koje govore i bez reči, stvaraoci i svedoci istorije jednog uspešnog perioda i popularnog sporta. Ova slika je bila danas u Evropskom kutku na otvaranju izložbe Rukometnog kluba Železničar u organizaciji uprave Naisusa. Sećali su se veterani početaka, uspeha i sjajnog vremena koje je Niš toliko puta predstavljalo u najboljem svetlu po državi i Evropi. Jedan od najzaslužnijih za sve te izložene trofeje je najuspešniji trener i sadašnji šef stručnog štaba Naisusa Zoran Tuta Živkovič.

- Zahvaljujem se svima što su došli. Ovo je istorija kluba, Železničar postoji 62 godine. Pet trofeja u Kupu, finalisti Kupa pobednika kupova, a nismo osvojili titulu prvaka države. Nadam se da će se to desiti u narednom periodu. Ove godine borimo se za opstanak, a naredne za povratak na mesto u vrhu rukometa - rekao je Tuta Živković.

Železničar je formalno prestao da postoji 7. septembra 2009. godine, kada je ugašen zbog stvaranja Naisusa. Ugašen je klub, ali ne i ime, sećanja, trofeji, fanatična navijanja u Čairu, epitet rukometnog grada. Uprava Naisusa radi na vraćanju imena Železničar, a kada će se ponovo u Nišu pričati o Želji samo je pitanje dana.

- Čast je biti predsednik Rukometnog kluba Železničar. Radićemo svi zajedno da vratimo klub na mesto koje mu pripada. Imamo izuzetnu podršku grada - rekao je Ljubomir Radulović, predsednik kluba.

Na izložbi se mogu videti pet trofeja nacionalnog Kupa, iz 1977, 1982, 1985, 1997. i 1999. godine, ali i sećanja na finale Kupa pobednika kupova 1978. godine.

Postavka će i u subotu od 10h do 14h, a od 24. do 29. oktobra Evropski kutak će biti otvoren od 12h do 20h za sve koji žele da se podsete ili nauče nešto o istoriji rukometa u ovom gradu i najtrofejnijem niškom muškom klubu u kolektivnom sportu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deckooo

    21:21 // 23. 10. 2011.

    ti debeljko koji nisi igrao ni za skolsku ekipu OLADI SE I PORUCKAJ NESTO.a u kafani na durlanu se lako prepoznaje NISKI DZEJ PACOV ILI JUNAK CRTANOG FILMA A NIJE TOM

    • jbmligakosam

      02:10 // 24. 10. 2011.

      A ti si igrao u skolskoj ekipi? Mozda u folkloru! bio si u velikim klubovima kao na primer...onaj kako bese...da se slikamo!

    • Branko Radovic

      11:24 // 24. 10. 2011.

      decko ja i ako nisam igrao nisam igrao jer nisam umeo lepo da se sagnem trenerima kao sto si ti umeo...

  • Branko Radovic

    15:01 // 23. 10. 2011.

    Kruzni napadac - dokman i ivo.jedino njih dvojica nista nisu nikada znali. i onaj vihorni bek sin velikog ive :D

  • kafana na durlanu

    10:31 // 23. 10. 2011.

    Molio bih vas nepristojne i anti-protivne da se uzdrzite od skrnavljenja slavnog imena Želje. Ova izlozba izmedju ostalog treba da ukaze ignorantnima na dugu istoriju rukometa u nishu, da shvate da rukomet nije poceo sa ork-om, motikama i nepismenim igracima kao sto si ti kruzni...nesrecno kafansko dete. Molim vas sve za tisinu i da pognete glavu pred tradicijom i institucijom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: