Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 19. 2. 2020.

| Sport

Otvorene prijave za planinsku trku u kanjonu Jerme

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Greben planina
Prijave otvorene od 30. aprila; foto: Skaj tim

Vrhunski sportisti, rekreativci, ali i početnici u planinskom trčanju, mogu da se prijave za jednu od dve staze Jerma Golden trejla, trke koja će se 9. maja održati u kanjonu reke Jerma.

Ovo će biti drugo izdanje planinske trke, a kao i prošle godine, trkačima su na raspolaganju 2 staze, kraća od 7,5 km i duža od 35 km i kako najavljuju organizatori staze će obilaziti prirodne lokalitete ovog kraja.

Kusa vrana trejl prolazi kroz sve najdivnije delove kanjona. Start ispod same stene Mumulj. Preko Vlaške planine silazi u samo srce kanjona odakle počinje uspon na Greben planinu, na vrhu vas čeka vrhunac staze i prelazak preko samog grebena Greben planine. Staza se sa Grebena spusta kroz pašnjake gde vam se sve vreme pružaju pogledi na Ruj, Vetren, Asenovo kale i Vlašku planinu. Poslednji uspon je sa druge strane Vlaške planine odakle sve vreme gledate na impozantne stene Greben planine. Završnica trke je kroz sam kanjon Jerme i kroz tunele stare železnice - kažu organizatori.

Kraća staza Mumulj trejl prolazi kroz sam kanjon i kroz tunele stare železnice uskog koloseka i namenjena je početnicima u planinskom trčanju.

Cena startnine, koja uključuje okrepu na stazi, majicu, ručak i masažu nakon trke, iznosi 1.500 za kraću distancu i 2.600 za dužu.

Posebna trka dužine jednog kilometra biće organizovana za decu od 4 do 10 godina, a startnina je besplatna.

Najbrže takmičare očekuju vredne nagrade, a krajnji rok za prijavu je 30. april u 12 sati i svi zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku.

Organizator trke je Skaj Tim iz Pirota.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: