Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 20. 2. 2019.

| Sport

Ove subote planinarska akcija “Zimski uspon na Trem”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zimski uspon na Trem
Tradicionalna planinarska akcija; foto: Planinarski klub Železničar

Od Gornje Studene, preko Devojačkog groba, pa do najvećeg vrha Suve planine Trema vodiće staza na akciji “Zimski uspon na Trem”, koju tradicionalno organizuje Planinarski klub Železničar, a koja će se održati u subotu, 23. februara.

Pozvani su svi, naglašavaju u Železničaru, a za decu mlađu od 16 godina obavezno je prisustvo roditelja ili staratelja. Ukupna dužina staze je 23 km, ali se učesnici mogu opredeliti da prelaze samo neki od njenih delova.

Kao i ranijih godina očekujemo učešće preko 1.000 planinara, ljubitelja prirode i zdravog života iz Srbije i okruženja - kažu u niškom klubu.

Za one koji na akciju planiraju da dođu gradskim prevozom, navode organizatori, on će biti pojačan na liniji broj 21. Oni koji na akciju dolaze svojim prevozom mogu se prijaviti štabu neposredno pre polaska, koji je zakazn za 7 sati, a oni koji žele da idu organizovanim prevozom za njega se mogu prijaviti u sredu od 19 sati u prostorijama kluba u Ulici Strahinjića Bana 2a.

Mole se učesnici da garderobu prilagode zimskim uslovima i da na stazi poštuju uputstva vodiča i pripadnika Gorske službe spasavanja. Vlasnike automobila molimo da pri parkiranju vode računa o ostalim učesnicima - rekli su u Železničaru.

Obezbeđen je i obrok u Domu kulture u Gornjoj Studeni, po povratku sa uspona, njegova cena je 150 dinara, a potrebno je imati sopstveni pribor.

Inače, ovo je 23. put kako akciju “Zimski uspon na Trem” organizuje klub koji postoji više od 70 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ofanziva

    14:44 // 20. 2. 2019.

    Svi ce da budu praceni i deca i roditelji i staratelji. Kao na odmoru svih deset dana bilo gde u Srbiji. Praceniji nego u inostranstvu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: