Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

PAEK Niš

  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 1.png

    Staša Gejo tešku sezonu završila sa dve svetske medalje

    Bronzane medalje sa Svetskog prvenstva koje je nedavno održano u Moskvi i Svetskog kupa u Austriji, daju za pravo Staši Gejo, članici Planinarsko-alpinisitčko-ekspedicijskog kluba Niš, da bude zadovoljna. Sezona je, prema njenim rečima, donela nikad težu konkurenciju, ali i ponavljanje najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri - treće mesto na svetu. Takmičenja u ovoj godini više nema, ali treninga, priprema i volje nikad ne manjka za ovu mladu Nišlijku.

    (7) detaljnije
  • stasa gejo, vrh 2 foto printscreen youtube

    Staša Gejo: Sreća nije bila na mojoj strani

    Nakon višemesečne pauze sa takmičenjima zbog pandemije korona virusa i prethodne pauze zbog povrede, najbolja srpska sportistkinja u sportskom penjanju Staša Gejo osvojila je srebrnu medalju u kombinaciji tri discipline i bronzanu u bolderu na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Viza za Olimpijske igre u Tokiju joj je zamalo izmakla, a mlada Nišlijka kaže za "Južne vesti" da nije preterano tužna jer je dala sve od sebe, ali sreća nije bila na njenoj strani.

    (3) detaljnije
  • stasa gejo bolder, finale kombinacije, foto ifsc printscreen youtube

    Staša Gejo druga u kombinacijama, malo joj falilo do olimpijske vize

    Iako je vodila posle prve dve discipline u kombinacijama na Evropskom prvenstvu u Rusiji, Staši Gejo iz Niša malo je nedostajalo da posle lida ostane na prvoj poziciji i obezbedi vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Na kraju, zauzela je drugo mesto u kombinacijama sve tri discipline, što je njena druga medalja na ovom takmičenju, nakon bronze u bolderu.

    (6) detaljnije
  • Stasa Gejo 2, bolder, kvalifikacije kombinacije, foto youtube printscreen

    Staša Gejo u finalu kombinacija na Evropskom prvenstvu u Rusiji

    Odličnim nastupima u brzinskom penjanju, bolderu i lidu u kvalifikacijama kombinacija sve tri dsicipline na Evropskom prvenstvu u Rusiji, Staša Gejo iz Niša obezbedila je mesto u finalu u kom će biti odlučeno ko će izboriti vizu za Olimpijske igre naredne godine u Tokiju. Finale, gde će se boriti najboljih osam takmičarki, na programu je u subotu, 28. novembra.

    (5) detaljnije
  • Staša Gejo

    Staša Gejo u petak počinje borbu za olimpijsku vizu

    Kvalifikacije u kombinacijama brzinskog penjanja, boldera i lida na Evropskom prvenstvu u Rusiji, a gde će jedna takmičarka da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, počinju u petak, 27. novembra. Na osnovu rezultata takmičarki u nadmetanjima u sve tri discipline koje su održane prethodnih dana, Staša Gejo iz Niša je drugi nosilac u kvalifikacijama, a ispred nje je samo Ruskinja Viktorija Meškova, evropska šampionka u lidu i bolderu.

    (2) detaljnije
  • Staša Gejo, EP, lid, polufinale

    Staša Gejo bez finala u lidu na Evropskom prvenstvu

    Nije uspela mlada Nišlijka Staša Gejo da obezbedi plasman u finale discipline lid na Evropskom prvenstvu u Rusiji pošto je osvojila 11. mesto u polufinalu, a samo prvih osam se bori za medalje. Nju u petak, 26. novembra očekuju kvalifikacije u kombinacijama.

    (2) detaljnije
  • Staša Gejo, lid, kvalifikacije

    Novo evropsko polufinale za Stašu Gejo - u sredu borba za finale i medalje u lidu

    Kao 12. od 26 takmičarki Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, plasirala se u polufinale lida na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Polufinalno i finalno nadmetanje su na programu u sredu, 25. novembra.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo, vrh foto printscreen youtube

    Staša Gejo treća u Evropi u bolderu

    Osvajanjem dva vrha i dve zone u finalu boldera na Evropskom prvenstvu u Rusiji Staša Gejo iz Niša zauzela je treće mesto u ovoj disciplini i osvojila bronzanu medalju. Do ovog odličja mlada Nišlijka je stigla osvajanjem vrha na poslednjoj stazi.

    (5) detaljnije
  • stasa gejo, polufinale bolder, foto printscreen youtube

    Staša Gejo u finalu boldera na Evropskom prvenstvu

    Osvajanjem dva vrha i dve zone članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo plasirala se u finale dicipline bolder na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Najboljih šest takmičarki u ovoj disciplini nadmetaće se u finalu koje je danas od 15:45.

    (2) detaljnije
  • stasa gejo, kvalifikacije bolder, ep, foto printscreen youtube

    Staša Gejo u polufinalu boldera na Evropskom prvenstvu u Rusiji

    Osvajanjem trećeg mesta u kvalifikacijama, Staša Gejo iz Niša obezbedila je polufinale u disciplini bolder na Evropskom prvenstvu koje se održava u Moskvi. Polufinale i finale su na programu u ponedeljak, 23. novembra.

    (2) detaljnije
  • Staša Gejo, EP, Rusija

    Staša Gejo stala u osmini brzinskog penjanja na Evropskom prvenstvu, u nedelju bolder

    Nakon osvojenog 13. mesta u kvalifikacijama i plasmana u finalne borbe, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo zaustavljena je osmini finala discipline brzinskog penjanja na Evropskom prvenstvu u Moskvi. Voljom žreba, mlada Nišlijka je u osmini finala odmerila snage sa novom evropskom šampionkom Ekaterinom Baraščuk iz Rusije.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo, foto IFSC Climbing

    Staša Gejo na Evropskom prvenstvu juri vizu za Olimpijske igre u Tokiju

    Poslednju priliku da bude među učesnicima Olimpijskih igara koje bi trebalo da se naredne godine održe u glavnom gradu Japana, Staša Gejo, članica PAEK-a iz Niša, imaće na Evropskom prvenstvu koje će od 21. do 28. novembra biti održano u Rusiji. Mlada Nišlijka kaže za Južne vesti da se raduje izazovu posle duge pauze i sa nestrpljenjem očekuje okršaje.

    (4) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo se bronzom vratila sportskom penjanju

    Skoro godinu dana nakon povrede i operacije koji su je odvojili od stena, na prvom takmičenju Nišlijka Staša Gejo osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Mastersu u Milanu. Uskoro je očekuje i nastup na Mastersu u Gracu, a ta dva takmičenja biće joj uvertira za Evropsko prvenstvo i borbu za mesto koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

    (1) detaljnije
  • stasa-gejo,-stena,-foto-printscreen-youtube-ifsc

    Staša Gejo najbolja u sportskom penjanju u Srbiji

    Za najboljeg sportistu u 2018. godini Sportsko penjački savez Srbije proglasio je Nišlijku Stašu Gejo, koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder, kao i treće mesto na Svetskom kupu u Kini. Njen matični klub PAEK Niš treći u generalnom plasmanu.

    detaljnije
  • Staša Gejo pripreme za narednu godinu počinje već krajem ove; foto: printscreen YouTube

    Staša Gejo: Nadam se da ću ugrabiti prvu priliku za Olimpijske igre

    Osvajanjem bronzane medalje u bolderu i sedmog mesta u kombinaciji tri discipline na Svetskom prvenstvu, trećeg mesta na Svetskom kupu i petog na svetskoj rang-listi, Nišlijka Staša Gejo je pokazala da je u vrhu sportskog penjanja. Sledeće godine kreće u borbu za vizu za Olimpijske igre 2020. godine, a u emisiji "15 minuta" rekla je da se nada da će iskoristiti prvu šansu koja joj se pruži.

    (2) detaljnije
  • stasa-gejo,-stena,-foto-printscreen-youtube-ifsc

    Staša Gejo peta na svetskoj rang-listi

    Nakon završetka sezone u nadmetanjima na svetskim kupovima Nišlijka Staša Gejo zauzela je peto mesto na svetskoj rang-listi, što joj je najbolji plasman u karijeri. U disciplini bolder zauzela je šesto mesto na kraju takmičarske godine.

    (1) detaljnije
  • stasa-gejo-paek-nis,-svetsko-prvenstvo-foto-ifsc-youtube-printscreen

    Staša Gejo: Uspeh na Svetskom prvenstvu daje optimizam pred Olimpijske igre

    Osvajanjem bronze u disciplini bolder i sedmog mesta u kombinacijama na Svetskom prvenstvu u Insbruku Nišlijka Staša Gejo pokazala je zašto je u samom vrhu svetskog sportskog penjanja. Da je 2019. godina 20-godišnja članica PAEK Niš bi sa ovim rezultatima obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

    detaljnije
  • stasa-gejo-printskrin-ifsc

    Staša Gejo treća na svetu u bolderu

    Najveći uspeh u seniorskoj karijeri 20-godišnja Nišlijka Staša Gejo ostvarila je osvojivši bronzanu medalju u disciplini bolder na Svetskom prvenstvu u Insbruku. Staša je u finale ušla kao peta, ali je uspela da dođe do postolja.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: