Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

PAEK Niš

  • stena, bolder, foto jv ljubica jocic 4

    "Otvoreni bolder kup" u sportskom penjanju za vikend u Nišu

    Timovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Grčke učestvovaće u Nišu u nedelju, 10. decembra na "Otvorenom bolder kupu", takmičenju u sportskom penjanju.

    detaljnije
  • stasa gejo, bolder, foto ifsc youtube

    Malo nedostajalo za olimpijsku vizu - Staša Gejo druga u kvalifikacijama

    Na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre 25-godišnja Nišlijka Staša Gejo zauzela je drugo mesto, iza Francuskinje Orian Berton, u kombinaciji disciplina bolder i težinsko penjanje. Njoj je malo nedostajalo da osvajanjem prvog mesta obezbedi plasman na Olimpijske igre koje su naredne godine u Parizu. Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš još ima prilika da obezbedi olimpijsku vizu.

    (5) detaljnije
  • Staša Gejo

    Staša Gejo u finalu evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre

    Kao druga u ukupnom plasmanu u disciplinama bolder i težinsko penjanje Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, obezbedila je plasman u finale na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Finale je u nedelju, 29. oktobra, a Staša ima veliku šansu da obezbedi olimpijsku vizu za Pariz.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 6

    Staša Gejo počela borbu za Olimpijske igre u Parizu

    Za jednu olimpijsku vizu u sportskom penjanju boriće se Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, na evropskim kvalifikacijama u francuskom gradu Laval. U kvalifikacijama ovog takmičenja Nišlijka je zauzela treće mesto, a bobe u polufinalu i finalu su u subotu, 28. i nedelju, 29. oktobra.

    detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 9

    Polufinale i kvalifikacije na Svetskom prvenstvu za Stašu Gejo

    Na Svetskom prvenstvu u sportskom penjanju, koje se održava u švajcarskom gradu Bernu, jedini predstavnik Srbije je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. 25-godišnja Nišlijka nastupila je u dve discipline - težinskom penjanju (lid) i bolderu, ali nije uspela da se domogne finala.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 9

    Bronzana medalja za Stašu Gejo na Svetskom kupu u italijanskom Briksenu

    Do prve medalje na takmičenjima Svetskog kupa u 2023. godini Staša Gejo stigla je u disciplini bolder, u italijanskom gradu Briksenu, gde je osvojila 3. mesto i okitila se bronzanom medaljom.

    (2) detaljnije
  • stena, bolder, foto jv ljubica jocic 1

    Niš dobio stenu za olimpijska dela

    Godine truda, rada, odricanja i želje da Niš bude centar penjačkog sporta čije su discipline u olimpijskoj porodici, stopile su se u stenama u sali Saobraćajno-tehničke škole "12. februar" gde će za vikend biti svečano otvoren i pokazan novi prostor za bolder i to na Otvorenom prvenstvu Srbije u ovoj disciplini. Slobodan Gejo i Vesna Pavlović iz Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš ponosni su na ono što su uradili "golim rukama" i uz pomoć bliskih ljudi i zaljubljenika u penjanje. Otkrivaju i početke njihove ćerke Staše, svetske i evropske šampionke, kao i kada i ko može da se bavi ovim sportom.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 3

    Staša Gejo stala u dva polufinala Evropskog prvenstva

    Staša Gejo nije uspela da obezbedi makar jedno finale na Evropskom prvenstvu u sportskom penjanju u Minhenu. Dobar start u bolderu i težnskom penjanju je imala mlada Nišlijka, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, ali je u polufinalu obe discipline imala loše rezultate.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 1.png

    Dobar evropski start Staše Gejo

    Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo dobro je počela nadmetanja na Evropskom prvestvu u sportskom penjanju u Minhenu. U dsiciplinama u kojima će nastupiti na ovom takmičenju, bolderu i težnskom penjanju, ostvarila je prvi cilj - plasman u polufinala.

    (2) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 6

    Evropsko prvenstvo kao pik sezone za Stašu Gejo

    Minhen će od 11. do 18. avgusta biti centar sportskog penjanja Starog kontinenta jer je domaćin Evropskog prvenstva na kom će među 200 sportista biti i jedina predstavnica Srbije Nišlijka Staša Gejo. Ona će se nadmetati u disciplinama bolder i lid, a ako ostvari dobre rezultate možda i u kombinaciji ove dve discipline. Mlada Nišlijka kaže da su joj visoka očekivanja od ovog takmičenja.

    detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo nezadovoljna rezultatima u bolderu ove sezone

    Jedno četvrto i jedno šesto mesto na svetskim kupovima ove sezone u penjačkoj disciplini bolder su nisu na očekivanom nivou i pravi odraz dobre forme, smatra Staša Gejo. Sledi joj odmor od boldera i posvećivanje težnskom penjanju gde je počela. Mlada Nišlijka je na prvom Svetskom kupu u lidu osvojila 35. mesto.

    (1) detaljnije
  • Staša Gejo

    Dobar start Staše Gejo na Svetskom kupu u Insbruku

    Na poslednjem ovogodišnjem svetskom kupu u disciplini bolder Nišlijka Staša Gejo obezbedila je, kao druga, plasman u polufinale u toj disciplini u sportskom penjanju. Nakon nadmetanja u bolderu, nju čeka takmičenje i u težinskom penjanju, prvi put ove godine.

    detaljnije
  • Staša Gejo, EP, lid, polufinale

    Polufinale za Stašu Gejo na Svetskom kupu u Italiji

    Na petom svetskom kupu u disciplini bolder ove sezone Nišlijka Staša Gejo osvojila je četvrto mesto u svojoj grupi i sedmo ukupno čime se plasirala u polfinale Svetskog kupa u Briksenu u Italiji. Polufinalna i finalna nadmetanja su u subotu, 11. juna.

    detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 6

    Staša Gejo bez finala na Svetskom kupu u Americi

    Na drugom svetskom kupu održanom u Solt Lejk Sitiju u disciplini bolder ove godine članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo nije uspela da se plasira u finale. Ona je takmičenje završila na 11. mestu i kaže da je malo zbunjena, ali spremno nastavlja sezonu.

    detaljnije
  • stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 2

    Novi Svetski kup u Americi, nova šansa Staše Gejo za postolje

    Na četvrtom ovogodišnjem svetskom kupu u disciplini bolder Nišlijka Staša Gejo će pokušati da se popne do postolja, a zadatak joj neće biti lak jer je čekaju iskusne rivalke u ovoj disciplini sportskog penjanja. Kvalifikacije Svetskog kupa u Solt Lejk Sitiju su u subotu, 28. maja, a polufinalne i finalne borbe u nedelju.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 2

    Staši Gejo zamalo izmakla medalja na Svetskom kupu u Seulu

    Malo vremena je nedostajalo Staši Gejo da u poslednjoj stazi stigne do vrha i minimum bronzane medalje, ali osvajanjem dva vrha i dve zone mlada Nišlijka je Svetski kup u Seulu završila na četvrtom mestu. Sledeća prilika za podijum na svetskim kupovima je takmičenje u Solt Lejk Sitiju od 20. do 22. maja.

    (2) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 1.png

    Staša Gejo u polufinalu Svetskog kupa u Južnoj Koreji

    Sigurnim nastupom i osvajanjem svih pet vrhova u kvalifikacijama u disciplini bolder na Svetskom kupu u Seulu, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš" Staša Gejo je kao drugoplasirana obezbedila plasman u polufinale. Borbe za finale su u nedelju u ranim jutarnjim časovima, a tokom dana sledi i finalno nadmetanje.

    detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 4

    Staša Gejo na Svetskom kupu u Južnoj Koreji

    Na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu u disciplini bolder, koji će do 8. maja biti održan u Seulu, učestvovaće i članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš" Staša Gejo i pokušaće da se popravi utisak sa Kupa u Švajcarskoj gde je bila šesta.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 8

    Staša Gejo šesta na Svetskom kupu u Švajcarskoj

    Novu takmičarsku godinu na svetskoj sceni Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinisitičko-ekspedicijskog kluba Niš, počela je osvajanjem šestog mesta na Svetskom kupu u bolderu u švajcarskom Majringenu. U finalu se 24-godišnja Nišlijka nadmetala sa trenutno tri najbolje takmičarke u ovoj sportskoj disciplini.

    (7) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 4

    Staša Gejo takmičarsku sezonu počinje na Svetskom kupu u Švajcarskoj

    Švajcarski Meiringen biće domaćin Svetskog kupa u sportskom penjanju, a prvog dana takmičenja, u petak, od 9 sati nastup u njenoj najjačoj bolder disciplini započeće članica Planinarskog alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: