Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 5. 9. 2017.

| Sport

Pakult: U Radničkom su me sputavali

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Peter Pakult wikimedia
U klubu kažu da će do pronalaska novog trenera, ekipu voditi Pakultov pomoćnik, Boban Dmitrović; foto: wikimedia/Benutzer Steindy

Iako je dojučerašnji trener Radničkog, nakon raskida ugovora sa niškim klubom, ekspresno spakovao stvari i vratio se u Austriju bez davanja ikakvih izjava za medije, olakšao je dušu u intervjuu za portal iz domovine - Kronen Cajtung. Iako je imao dobru saradnju sa igračima, Peter Pakult Srbiju je ocenio kao mesto gde je “vreme stalo”, te da je njegov rad u Radničkom “stalno sputavan”.

Ono što verovatno najviše zanima ljubitelje fudbala u Nišu je razlog prekida saradnje između trenera i kluba sa “Čaira”. Rezultati koje je ekipa zabeležila u prvih 7 kola, odnosno 4 pobede, 2 remija i jedan poraz, svakako nisu odgovor na ovo pitanje.

Moj rad je stalno sputavan. Ali tim je radio, igrači su bili iza mene, zato sam i razočaran. Ali morate shvatiti da su tamo samo Crvena zvezda i Partizan iz Beograda profesionalni klubovi, stoga nedostižni - ispričao je Pakult.

Što se tiče utiska o sistemu, stanju fudbala i načinu rada u Srbiji, Austrijanac nije imao reči hvale, a svi utisci sveli su se na to da je kod nas “vreme nekako zaustavljeno”, te da se ovde “sve radi na starinski način”.

Obećanja nisu ispunjena. Trening centra nema, pa se trenira na stadionu. Sistem za navodnjavanje terena? Još se navodnjava baštenskim crevom. Pravilna ishrana? Zaboravite. Za doručak, igrači piju jogurt, jedu beli hleb i nestaju za pet minuta - nije nimalo impresioniran Austrijanac.

On je rekao i da video analiza ne postoji, a imao je i pritužbi i na smeštaj, koji opisuje kao motel na glavnom putu - temperatura od 50 stepeni u višekrevetnim sobama, gde se čini, sudeći prema zvuku, kao da će im “kamion uleteti u sobu”.

Podsetimo, već neko vreme su mediji govorili o Pakultovom otkazu, a informacija da je Austrijanac završio karijeru u niškom klubu definitivno je stigla juče. On je dva i po meseca proveo na "Čairu", i nakon 7 utakmica pozicionirao tim na 5. mesto Super lige.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Franz Ungar

    13:21 // 7. 9. 2017.

    Pakulte, ispao si šajze... Dakle, nisi otišao zato što su ti se mešali u posao, već zbog jogurta, komaraca i creva za vodu... Schäm dich! A nama ne treba niko sa strane da nas podseća na našu sopstvenu bedu... :-(

  • sugradjanin

    08:11 // 7. 9. 2017.

    Gospodine Pakult,da si trener sa imenom,ne bi ni dolazio u Radnicki.Ruzno je pljuvati ! S pram sveca i tropar.

  • deki

    07:20 // 6. 9. 2017.

    uprava napolje

    • a gde napolje?

      13:49 // 6. 9. 2017.

      pa gde da idu, ide jesen pa kiše, pa sneg pa bljuzga, što si bre nečovečan?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: