Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 9. 6. 2018.

| Sport

Paraglajderi će sledeće nedelje nadletati jug Srbije

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Paraglajderi
Učestvovaće više od 100 pilota; Foto: VSS

Nebo iznad južne Srbije biće zanimljivo za posmatranje od 10. do 16. juna, jer se tada održava takmičenje domaćih pilota, a svoje državne prvake u paraglajdingu će istovremeno birati i Slovenija i Bosna i Hercegovina. U preletu će se takmičiti i gosti iz Amerike, Finske, Rusije, Kine, Japana i drugih zemalja, pa je ovo ujedno i međunarodno takmičenje.

Zvanično otvaranje takmičenja zakazano je za nedelju u 19:30 kod amfiteatra u Niškoj Banji. Kako su najavili iz Opštine Pantelej koja je jedan od organizatora, takmičarski deo počinje od ponedeljka i trajaće do subote, sa svakodnevnim paraglajding letovima od 11 do 17 sati i poletanjem sa Višegrad stene iznad Oreovca. U slučaju jačeg vetra, dodaju iz Panteleja, piloti će koristiti alternativnu poletnu stazu na Koritniku. Paraglajderi prelet I Srbija bira svog državnog prvaka; Foto: VSS

Iz Vazduhoplovnog saveza Srbije najavljuju učešće 110 pilota iz 15 država.

U realizaciji dnevnih zadataka – preleta, takmičari će imati priliku da dosegnu razdaljine i preko 100 km na visinama preko 3.000 m, uz pomoć vazdušnih struja, sa bezmotornom opremom za letenje, na području iznad Niša i dela jugoistočne Srbije. Sve vazdušne trke pilota će biti vidljive i publici koja ne bude na licu mesta, u štabu ili na sajtu takmičenja, kroz sistem praćenja uživo putem određenih uređaja za praćenje pilota - najavili su iz VSS.

Za novog državnog prvaka Srbije u disciplini prelet boriće se ukupno 44 pilota iz 15 klubova, a priliku da brani titulu, dodaju, imaće aktuelni državni prvak Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba Air 037 iz Kruševca.

Podsetimo, prethodnu posetu ovom terenu svetski paraglajderisti su imali 2017. godine, kada je održano jedno od kola prestižnog takmičenja Svetskog kupa. Inače, Niš je poznat kao svetski paraglajding centar još od 2008. godine, kada je održano Evropsko prvenstvo u ovom sportu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: