Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 24. 1. 2023.

| Sport

Partizan i Spartak otvaraju Kup Koraća, Zvezda razmišlja o (ne)dolasku u Niš

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća
Parovi Kupa Koraća; foto: Košarkaški savez Srbije

Žrebom u Beogradu odlučeno je da će se prvog dana Kupa Radivoja Koraća, koji se od 15. do 18. februara održava u hali "Čair" u Nišu, u četvrtfinalu sastati beogradski Partizan i Spartak iz Subotica, a potom Mega i novosadska Vojvodina. Drugog dana parovi četvrtfinala su Crvena zvezda i Borac iz Čačka, odnosno FMP iz Železnika i Metalac iz Valjeva. Duel beogradskih "večitih" rivala moguć u polufinalu, a Zvezda pred žreb saopštila da možda ne dođe u Niš.

Žreb u Beogradu, takmičenje u Nišu. Malo više od tri nedelje ima do početka završnice nacionalnog Kupa, a na žrebu su bili i predstavnici skoro svih klubova učesnika, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Dugujemo veliku zahvalnost gradu i gradonačelnici Dragani Sotirovski koja nije tu zbog zdravstvenih problema. Hvala i svim košarkaškim radnicima i ljubiteljima košarka iz Niša - rekao je Danilović.

Dušica DAvidović Dušica Davidović bila na žrebu; foto: Košarkaški savez Srbije U ime Grada Niša, koji je pokrovitelj takmičenja i koji obećava glamuroznu organizaciju, na žrebu je bila Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Dugujemo veliku zahvalnost KSS-u koji je omogućio da Niš bude opet domaćin. Prethodnih 18 godina opravdali smo poverenje domaćina grada održavanje Kupa Radivoja Koraća. Nadam se da će proteći fer, u znaku tolerancije, uz dobre igre, borbe i svega što jeste, a to je osvajanje ovako značajnog trofeja. Grad Niš, građani i građanke Niša su poznati kao ljubitelji sporta i vole da vide dobru košarku. Hvala na mogućnosti da možemo da prisustvujemo košarkaškim duelima - rekla je Dušica Davidović.

Žrebom je odlučeno da u prvom četvrtfinalu u sredu, 15. februara od 18 sati igraju Partizan i Spartak iz Subotice, a potom od 21 sat Mega i novosadska Vojvodina. Dan kasnije, od 18 sati igraju Crvena zvezda i Borac iz Čačka, a od 21 sat FMP i Metalac iz Valjeva.

Polufinalni mečevi su 17. februara od 17 sati i od 21 sat, a u subotu, 18. februara od 21 sat je finale.

Još nema informacija o kartama za završnicu Kupa.


Zvezda ne dolazi u Niš?

Neposredno pre žreba za Kup, iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda stiglo je saopštenje u kom se navodi da ovaj klub neće imati svoje predstavnike na žrebanju.

Klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine. KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine, bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja - piše u saopštenju.

800x600_IMG-20220220-225918 Zvezda prošle godine slavila u Nišu; foto: JV / Vanja Keser Prošlo je sedam meseci od trenutka kada su Prvenstvo Srbije i njegova završnica "obesmišljeni odlukom jednog kluba", navodi se.

Pravila su jasna, ali se ne primenjuju. Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije! - piše u saopštenju.

Iz Zvezde su rekli da u Nišu imaju veliki broj pristalica, zahvalili su se gradu na gostoprimstvu, ali izneli negodovanje zbog uslova hale "Čair".

Već godinama KSS bira za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! - navodi se.

Na kraju, iz beogradskog kluba se pitaju "ko će i kakvom kaznom sankcionisati Zvezdu ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radnik SC.Cair

    20:40 // 25. 1. 2023.

    Familijo, malko si reko al mlogo glupo,veruj mi, motaj si gi ti a toj za SNS to je pa tek glupos,a ovoj pisem nek vidi kuj treba da vidi.

  • radnik SC.Cair

    17:29 // 24. 1. 2023.

    Mi nikakvu vajdu nemamo ce si primimo minimalac i toj nam je. Na sirotinju i ...znate vec sta.

    • Razbibriga

      19:36 // 25. 1. 2023.

      Prike, sto vise kukas, ispadas gluplji ! Sto ne strajkujete, gde vam je sarmantna predsednica sindikata ? Ako vam se ne svidja, idite da motate kablove, ionako ste svi sns !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: