Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 18. 2. 2022.

| Sport

Partizan opravdao ulogu favorita i zakazao polufinalni meč sa FMP-om

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
2-2
Partizan u drugom poluvremenu naneo ubedljiv poraz Zemuncima; foto: Južne vesti

Košarkaši Partizana poslednji su učesnici polufinala Kupa Radivoja Koraća, pošto su u meču četvrfinala u Nišu na kraju ubedljivo savladali Borac iz Zemuna rezultatom 101:48 (22:12, 25:18, 26:9, 28:9). Crno-beli su tako zakazali duel protiv FMP-a, koji će biti odigran sutra od 21 sat.

Ekipa Željka Obradovića važila je za apsolutnog favorita u duelu sa osvajačem Drugog stepena Kupa i ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi, međutim tim iz Zemuna je na startu pružio dostojan otpor crno-belima. Partizan tek pri kraju prve deonice pravi dvocifrenu prednost (22:12), što nije omelo Zemunce da nastave da daju svoj maksimum. Uz pomoć Brankovića i Balmazovića uspeli su da smanje prednost na 5 poena (33:28) i nateraju trofejnog trenera Obradovića da odreaguje tajm-autom. Da uvećaju prednost košarkaši Partizana uspeli su tek u samom finišu, zahvaljujući poenima Ledeja (47:30).

4-2 Sledi FMP; foto: Južne vestiZa razliku od prve četvrtine, nakon odmora crno-beli treću četvrtinu otvaraju serijom 11:0 i nagovestili ubedljiv trijumf na kraju. Izgubili su energiju košarkaši Borca, pa je to Partizanu dodatno olakašalo posao. Publici u hali ”Čair” na kraju je mogla da vidi i nekoliko atrativnih zakucavanja, a na kraju je utakmica završena sa ubedljivih 53 poena razlike. Ipak, ekipa Siniše Matića pružila je u prvom poluvremenu dostojanstven otpor osvajuču poslednja tri Kupa koja su se igrala u Nišu.

Nakon poslednje četvrtfinalne utakmice poznati su i parovi polufinala. Sutra od 17 sati sastaće se Crvena zvezda i Mega Mozzart, dok će od 21 sat Partizan igrati protiv FMP-a.

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća: Partizan - Borac Zemun 101:48 (22:12, 25:18, 26:9,28:9)

Dvorana: Čair;

Sudije: M. Juras, J. Juras, Prpa;

Partizan: Kuruks 4, Panter 8, Ledej 9, Vukčević 16, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 6, Dangubić 14, Smajlagić 12, Miletić 8, Mur 3, Trifunović 11;

Borac Zemun: Čelebić 5, Branković 14, Miculović, Sinovec 8, Uskoković 3, Beader, Vukojičić, Ekmedžić, Milošević, Balmazović 15, Simeunović 3, Trajković;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: