Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:29, 15. 2. 2023.

| Sport

Partizan prvi polufinalista Kupa, Spartak pružio dostajan otpor

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_0079
Crno-beli u polufinalu čekaju boljeg iz okršaja Zvezda - Borac; foto: Jelena Mišić/JV

Košarkaši beogradskog Partizana prvi su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u prvom četvrtfinalu u niškom ”Čairu”rezultatom 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16) savladali subotički Spartak. Ekipa Željka Obradovića će u petak u drugom polufinalu igrati sa boljim iz sutrašnjeg meča između Crvene zvezde i Borca.

Nisu baš crno-beli počeli meč onako kako su želeli, Subotičani su poveli sa 13:11 što je bio signal Željku Obradaoviću da promeni kompletnu prvu petrorku. Međutim, šut za tri poena i sa slobodnih bacanja nije služio Partizan u prvoj četvrtini koju je na kraju dobio sa 23:16. DSC_0211 foto:Jelena Mišić/JV

Uhvatio je tim iz prestonice ritam od starta drugog perioda, što je rezultovalo vođstvom 38:21, pa je trener Spartaka Željko Lukajić bio primoran da zove minut odmora. Nije taj rezultatski zaostatak obeshrabrio osvajača drugog stepena Kupa, nastavili su da igraju onoliko koliko su mogli, pa su uspeli da poluvreme završe sa razlikom manjom od 20 poena (53:34).

Bez ideje u napadu i sa velikim brojem promašaja sa distance Partizan je počeo i treću četvrtinu što su košarkašu Spartaka iskoristi li da umanje prednost favorita (61:49). Ipak, Angažovanom igrom Lesora i Ledeja crno-beli su u finišu učinili ono što nisu na kraj prvog poluvreme i u poslednjih 10 minuta ušli sa plus 20 (73:53). DSC_0233 foto: Jelena Mišić/JV

Kao da je igračima Spartaka u finišu nestalo snage, što su domaći igrači crno-belom dresu koristil da stignu do maksimalnih 25 poena prednosti i omogućili treneru Obradoviću da šansu pruži dvojici mladih igrača Drezgiću i Mikiću koji su pozdravljeni ovacijama publike.

Tim koji ove sezone igra u Evroligi je sebi obezbedio mesto u polufinalu i čeka boljeg iz okršaja Crvene zvezde i Borca koji se igra u četvrtak od 18 sati.

Večeras od 21 sat meč četvrtfinala odigraće Mega i Vojvodina.

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća: Partizan - Spartak 81:69  (23:16, 30:18,20:19, 18:16);

Dvorana: Čair;

Sudije: Juras, Smiljanić, Vuletin;

Partizan: Vukčević 9, Ledej 14, Drezgić 2, Avramović 13, Panter 3, Smajlagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 6, Lesor 17, Trifunović 5, Anđušić 14;

Spartak: Terens Hardi 7, Jugović 13, Ilkić 2, Prlja, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17, Danilović 15, Cvetinović 1, Sokolović 2, Barna;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: