Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:18, 19. 2. 2022.

| Sport

Partizan se mučio protiv FMP-a, ali zakazao finale protiv večitog rivala

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KUP KOraća
Partizan na krilima Pantera do finala; foto: T. Tasić;

U nedelju od 21 sat u hali ”Čair” u finalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se večiti rivali Partizan i Crvena zvezda. Ekipa Željka Obradovića imala je tokom drugog poluvremena skoro 20 peona prednosti, ali je košarkaš FMP-a Nenad Nerandžić na kraju imao šut za produžetak koji nije pogodio, pa je utakmica završena rezultatom 92:89 (21:24, 31:19, 21:19, 19:29).

Početak drugog polufinala obeležila je povreda krilnog cenrta Partizana Alena Smajlagića, koji se do kraja utakmice nije vraćao u igru. Tim iz Železnika tokom čitave prve deonice bila je u blagoj prednost i odbijala napade crno-belih (24:21). Međutim, zahvaljujući Panteru koji je do poluvremna već sakupio17 poena, ekipa Željka Obradovića preuzima vođstvo koje su do kraja odlaska na odmor uvećavali. Trojkama Ledeja i Dangubića stigli su plus 9 (48:39), a sa tom prednošću je i završeno prvo poluvreme (52:43).

"Panteri" na agersivnost Partizana nisu uspeli da odgovore ni u trećoj četvtrtini. U jednom momentu bilo je i maksimalnih plus 16 (67:51), ali je Brajs Džons sa 5 poena u nizu na startu poslednje deonice opet spustio zaostatak svog tima na jednocifrenui zaostatak (73:65) i primorao trenera Obradovića da reaguje minutom odmora.

Nisu uspeli da prelome utakmicu košarkaši Partizana i pored dve vezane trojke Kevina Pantera. Činilo se u tom trenutku da je rešio meč (88:77) i zakazao finale sa Crvenom zvezdom, međutim, došlo je do opuštanja kod košarkaša Partizana koji su umalo od gotovog napravili veresiju i imali sreću na samom kraju, pošto je Nerandžić promašio šut za produžetak (92:89).

U finalu, sutra od 21 sat, ekipa Partizana igraće protiv Crvena zvezde koja je u prvom polufinalu savldala Megu Mozzart.

Polufinale Kupa Radivoja Koraća: Partizan - FMP 92:89 (21:24, 31:19, 21:19, 19:29)

Dvorana: Čair;

Sudije: Obrknežević, Juras, Prpa;

Partizan: Kuruc 2, Panter 29, Vukčević, Ledej 14, Zagorac, Avramović 3, Koprivica 11, Dangubić 6, Smajlagić, Mur 17, Lesor 3, Trifunović 7;

FMP: Gušić, Pavićević 5, Vujčić 5, Džons 29, Šaronović 6, Tasić 17, Izundu 6, Simmović, Nerandžić 13, Stepanović 6, Manojlović 2, Lakić;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    23:47 // 19. 2. 2022.

    Ko još u centru održava ovakve skupove i stadionu nije tu mesto, a hala za ovakve utakmice mora biti van centra! Valjda grad može da obezbedi sredstva za jednu sportsku halu, ovoliko godina unazad ništa nula smo...

  • Saša

    23:44 // 19. 2. 2022.

    Bilo bi pametnije da napravite jednu halu van grada pa tamo policija da pusta sirene koliko hoće a ne da narod ne može da zaspi od njih i ovih huligana, uzbunite ceo centar grada zbog običnog turnira!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: