Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 11. 4. 2021.

| Sport

Partizan se revanširao Radničkom za poraz u Nišu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Gavrić Radnički Partizan fudbal Superliga oktobar 2020 oto Južne vesti Vanja Keser
Poraz i u Humskoj; Ilustacija; Foto: Vanja Keser

Iako je u petak Radnički dobio novog trenera Aleksandra Stankovića, on danas u Humskoj nije bio na klupi Nišlija koji su prerpeli i četvrti uzastopni poraz, pošto je Partizan slavio rezultatom 2:0. Strelci za crno-beli tim bilu su Asano i Holender, a Radnički se posle odigranog 31. kola Superlige nalazi 12. mestu.

Nisu uspeli fudbaleri Radničkog da prekinu seriju poraza, jer su na utakmici sa Partizanom tokom čitavog meča bili u podređenom položaju. Mogla je pobeda "parnog valjka" da bude mnogo ubedljivija, ali je izostala realizacija.

Prvu priliku imao je štoper domaćih Vujačić, koji je nakon kornera Jojića pogodio stativu. Jedini način da Nišlije ugroze gol Popovića su bili kontranapadi, a dve poluprilike su propustili Petrović i Đuričković pošto su njihovi udarci bili izblokirani. Izabranici Aleksandra Stanojevića su sredinom prvog poluvremena propustili nekoliko šansi, pre svega Holender i Asano kada se istakao intervencijama mladi Kojić. Ipak, pred sam kraj prvog dela odbrana gostiju je kapiturila nakon što su se Stanković i Kojić sudarili što je iskoristio Asano, kome nije bilo teško da loptu prosledi u praznu mrežu.

Nastavili su u serijma da napadaju domaći pre svega iz prekida, ali su Ostojić i Vujačić bili za malo neprcizni. Partizan je prednost duplirao u 57. minutu kada je Jojić pronašao Holendera koji je iskosa pogodio dalji ugao golmana niške ekipe. Činilo se da će Beograđani napuniti mrežu Radničkog i na taj način se revanširati za jesenji poraz na "Čairu", ali su šanse propustali rezervisti Štulić i Natho. Koliko je ekipa iz Humske bila dominatna, govori i podatak da su čak 20 puta šutirali na gol Nišlija. Na kraju konačnim ishodom u gostujućem timu mogu biti zadovoljni, a već od sutra će ih treninzima predvoditi četvrti trener u sezoni Aleksandar Stanković.

Pred novim šefom struke neće biti ni malo lak zadatak, jer je Radnički sada na 12. mestu sa 38 bodova, dok ekipa Rada koja se nalazi u zoni ispadanja ima samo 5 bodova manje. Šansu da se prekine crna serija, ali i da Stanković mandat na klupi niškog tima otpočne pobedom imaće narednog vikenda kada će u Nišu gostovati ekipa Javora.

Sa druge strane Partizan je ovom pobedom stigao do 77 osvojenog boda, ali posle poraza u večitom derbiju prilika da se dođe do titule je gotovo nemoguća misija.

Do kraja šampionata je ostalo još sedam kola, a s obzirom da je najavljeno da će se na kraju čak 6 timova preseliti u niži rang, očekuje nas prava drama u finišu prvenstva.

Linglong Superliga, 31, kolo: Partizan - Radnički 2:0 (1:0)

Stadion: JNA

Sudija: Miloš Đorđić

Strelci: Partizan: Asano 44. minut, Holender 57. minut;

Žuti kartoni: Partizan: Ostojić, Suma; Radnički: Kovačević;

Crveni kartoni: /

Partizan: Popović, Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Šćekić (od 70. minuta Zdjelar), Jojić, Suma (od 62. minuta Štulić), Holender (od 62. minuta Natho), Asano (od 62. minuta Stevanović), Jović (od 70, minuta Pavlović);

Radnički: Kojić, Ćirković, Stanković, Bjeličić, Aksentijević, Petrović (od 58. minuta Pantelić), Kovačević, Đuričković (od 68. minuta Živković), Đuričin (od 58. minuta Marković), Kasalica (od 68. minuta Mitrović), Trifunović (od 10. minuta Gavrić);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Derbi Juzne pruge

    00:07 // 12. 4. 2021.

    A sledeće sezone derbi juga Radnicki-Dinamo Vranje bice tu lepog fudbala u najavi.

  • Steta

    23:39 // 11. 4. 2021.

    Jedini ko je kriv za unistenje kluba je toncev.Najurio je sve nislije i sve sto vredi.Covek vise mrzi nis i nislije nego sto voli sebe.Ugasice klub zato sto je bio oteran pre 15 god.

  • Dragan

    23:05 // 11. 4. 2021.

    Sramota,odma ostavke.Oni ce od opstanka u ligu napraviti uspeh ! Ljudi sta se desava? Ne igramo svi kladionicu, zelimo lepu utakmicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: