Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:03, 18. 2. 2018.

| Sport

Partizanu titula na Kupu Koraća, revanširali se večitom rivalu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Omić Kup Koraća
Napeto do poslednjeg trenutka bilo je u hali "Čair"; foto: Vanja Keser

Branilac titule Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća prikazala je partiju od sjaja do očaja, dok je Partizan bio konstantan i u vreloj atmosferi krcate niške hale “Čair” izašao kao pobednik nakon napete završnice, a konačan rezultat bio je 81:75 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16).

Izgleda da su ovog puta rigoroznije kontrole na ulazu, koje su ranije najavljene urodile plodom. Tako je finale, uprkos tome što se igrao "večiti" derbi proteklo bez većih incidenata.

Iako je Crvena zvezda prva povela, brzo je Partizan sustigao i sakupio +5, a dve trojke Novice Veličkovića dodatno su izbacile iz koloseka crveno-bele. Uz to, za razliku od jučerašnjeg meča sa FMP-om, šut za tri poena im je veoma loše išao. Na drugoj strani je bilo potpuno suprotno, jer su crno-beli pogađali sa svih pozicija.

Tako, nakon uvodne deonice, na semaforu je stajalo velikih 25:9 za tim koji je prošle sezone iz hale izašao kao porženi. Imali su i +18, kada je trojka Ognjena Dobrića iznova pokrenula aktuelnog šamiona države, ali i njegove navijače. Ništa manje nakon toga nisu pogađali ni momci u crno-belim dresovima , samo su imali kakav-takav odgovor sa druge strane. VAK-0598 Za najboljeg igrača finala proglašen je Vilijam-Gos sa 23 ubačena poena; foto: Vanja Keser

U drugom poluvremenu se sve preokrenulo. Za samo minut igre u drugom poluvremenu Crvena zvezda je izašla iz bonusa, ali su počeli da pogađaju sve i za samo 5 minuta smanjili zaostatak na svega 5 poena. Ekspresno je reagovala i druga strana i veoma brzo vratila dvocifrenu prednost.

Sjajno zakucavanje Jankovića nakon oduzete lopte smanjilo je ponovo Zvezdin zaostatak na 5 poena i, ako je to moguće, još više podgrejalo atmusferu u niškoj hali. To je ponovio i Partizan, ali je onda Lesor sjajno izbio loptu i zakucao za -3.

Napeto je ostalo do samog kraja, a polaganjem u poslednjem minutu, crno-beli su povećali prednost na 5 poena, a prokockani napad njihovih rivala osigurao im je trijumf.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    19:07 // 19. 2. 2018.

    Kakve fajde ima niska kosarka od ove manifestacije?Konstantin tavori i ide ka gasenju,korist imaju samo Projevic i Parlic,da se dodvore beogradjanima.
    A,sto se rezultata tice,pa nece Covicu sve na silu ,igrati na 3 fronta,(a dolazi i Srpska liga),trazi mnogo raznovrsniju klupu.Daj,neka ti AV jos upumpa pare!

  • Dušan

    09:49 // 19. 2. 2018.

    Odoše li kući Beograđani? Je l' smemo sad da vodimo decu u Čair i da se parkiramo pored parka?

    • NI

      21:56 // 21. 2. 2018.

      Што би водио децу у Чаир фебруара месеца и то још увече?

  • očevidac

    23:51 // 18. 2. 2018.

    Jedno zapažanje. Žandarmerija zatvori ceo sektor ispod semafora, kobajagi kao tampon zona. Onda kad oteraju sve koji bi tu da sednu, puste samo svoje drugare koje su uveli na mufte, da se tu šire. Em besplatno em komotno a mi s plaćenim kartame stojimo jedni na drugima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: