Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 19. 9. 2012.

| Sport

Perišić: "Finale Dejvis kupa u Nišu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zoran-perisic,-gradonacelnik-nisa.jpg

Gradonačelnik Niša Zoran Perišića najavio da će do kraja sledeće godine Niš dobiti Arenu sa 9.500 mesta, a rekao je i da će obezbediti novac "da se finale Dejvis kupa igra u Nišu".

Na otvaranju Fjučersa za tenisere na terenima Teniske akademije Živković gradonačelnik Niša najavio je još teniskih mečeva u Nišu.

- Vi dajte 5 šampiona, mi ćemo obezbediti pare da bude finale Dejvis kupa ovde. Nema problema - rekao je Perišić.

Danas je odlučeno da naša Dejvis kup reprezentacija u prvom kolu Svetske grupe igra u Belgiji, a ako Srbija prođe u drugo kolo opet će gostovati. Eventualno polufinale i finale bi mogla da bude domaćin. Ti mečevi ne mogli da budu igrani u hali Čair, ali možda bi Niš mogao da bude domaćin ko dobije više puta najavljenu "Arenu" na Đačkom ostrvu.

- Mi ćemo praviti nove sportske sadržaje u gradu, dovodićemo i nove invesitore koji će praviti neke objekte. Vrlo verovatno ćemo do kraja sledeće godine imati “Arenu” sa 9.500 mesta - istakao je Perišić.

Ulaganje u sport i pomaganje mladim sportskim talentima biće još jedan od zadataka Grada. Niš ima mnogo sportskih velikih imena...

- Voleo bih da naredne godine na ovom turniru, bude više dece iz ovog grada, koji je u nekim drugim sportovima uspešniji nego u tenisu. Mi koji smo dali Miljkovića, Karabatića, Piksija i tako dalje, nemamo još uvek tako veliko ime u tenisu. Ja bih zaista bio sretan da ga Niš dobije i da ova Teniska akademija Živković bude jedan od tih generatora za mlade sportske snage koje ovom gradu očajnički trebaju - kaže Zoran Perišić.

Perišić je dodao da tenis mora da bude u Nišu zastupljeniji nego što jeste, ali ne kroz broj klubova koji će se otvarati.

- Ja sam protiv 50 klubova sa 50 dece, ja sam više za to da ovaj klub ima 15 arena sa još više dobrih trenera jer se po mom mišljenju i onako kako sam ja učio, na takav način najbolje može dobiti neko elementarno znanje sa dobrim trenerima i kasnijom nadgradnjom - ističe Perišić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Meraklija

    02:31 // 21. 9. 2012.

    ALO BE!koga vi zezate sa ovim predlozima?jel je lepo bilo predlozeno da se umesto renoviranja hale cair napravi ta arena car konstantin?i?gospoda tad nije htela,jel se moglo vise lapiti na cairu,pa ajde sad da se pravi jos jedan projekat preko cega bi se moglo dobro nakrasti para.pravite bre upravo fabrike,zaposlite ovaj jadan narod,drugi grad smo u Srbiji,a po ekonomiji smo medju zadnjima,ja misilim da to nema nigde u evropi,u koju se vi uporno busate!

  • zivkovic

    18:22 // 20. 9. 2012.

    Mora da vrati pare sto je ulozio za gradonacelnika pre izborne kampanje. A najisplativije resenje je ta arena, posto su se za stadio potalili simke i drugi, ma gradjane prave na budale.

  • Janko

    17:19 // 20. 9. 2012.

    Da, da, a posle finale lige šampiona 2014. na Čairu i olimpijske igre 2024.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: