Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 31. 12. 2019.

| Sport

Peruničić: Ne žele svi dobro reprezentaciji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nenad perunicic
Peruničić: Ne žele svi dobro reprezentaciji; foto: JV

Rukomet u Srbiji se dobro poznaje, ali ne žele svi dobro reprezentaciji, smatra selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić. Gostujući u emisiji "15 minuta" Peruničić kaže da njegovi igrači zaslužuju podršku, ali da svi moraju da prestanu da žive u vremenu medalja, već realno sagledaju stvari. Protivnike u grupi na Evropskom prvenstvu dobro poznaje, a najbitnije mu je da ekipa zna svoje mogućnosti i napreduje.

Do Evropskog prvenstva u Austriji, Švedskoj i Norveškoj ostalo je još 9 dana, a rukometaši Srbije su prošli prvi deo priprema u sklopu kog su odigrali i prijateljski meč sa Egiptom (29:17).

nenad perunicic Peruničić: Ne žele svi dobro reprezentaciji; foto: JV

"Orlovi" u grupi igraju protiv Belorusije (9. januara), Crne Gore (11. januara) i Hrvatske (13. januara). Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču, a Peruničić kaže da poznaje protivnike, ali mu smeta kada se ova grupa ocenjuje kao "laka".

Mi jesmo takvi da obezvredimo jer nisu protivnici kao što su Danska, Francuska jer je naš najveći problem jer živimo u vremenu medalja, a prošlo je od tada puno. Nikako da gledamo realno u budućnost. To je veliki problem i to nas puno koči. Stalno se vraćamo šta smo i kakvi bili. Ne zaboravite, Mađari i Rumuni su bili sila, a sada ih nema nigde - kaže Peruničić.

Selektoru Srbije smeta, kako kaže, što reprezentacija nema podršku javnosti kakvu njegova ekipa zaslužuje.

Rukomet u Srbiji se dobro poznaje, ali ne žele svi dobro reprezentaciji i ja to moram da kažem. Pripadnost reprezentaciji postoji, ali u globalu, nije kako bi trebalo. Ovi mladi momci treba da osete da ih neko voli i daje podršku jer im je to potrebno. I kada je loše dati podršku, lepu reč - kaže Peruničić.

perunicic Igračima treba bolja podrška; foto: JV

Od prvog okupljanja do početka Evropskog prvenstva reprezentacija je imala dve nedelje za pripreme, a kako je Peruničić rekao, kompletna ekipa imaće ukupno 5 treninga zajedno jer se igrači koji igraju Bundesligu kasnije priključuju.

Kada imate reprezentaciju koja je već dugi niz godina zajedno na okupu, taj manjak treninga ne pravi problem. Ali, kada pravite novu generaciju, kao mi, koja nije definisana i tražimo ono najbolje, nama pravi problem. Ova ekipa, koju sam nazvao "radna ekipa", jer mi moramo da preoremo teren na svakoj utakmici da bismo bili konkurentni. Kada vam nedostaju Pušica, Marsenić, Zelenović, Ivanišević, to se oseti. Ali, pokušavam da kada smo bez njih, da teram igrače da se ne osvrću da li neko fali i da se oslanjaju na sebe - dodaje Peruničić.

Rukometaši će se, posle dva dana pauze, okupiti ponovo i potom ih 2. januara očekuje trunir "Zlatna liga" u Francuskoj gde će, pored domaćina igrati i sa Danskom i Norveškom.

Želim da se takmičim protiv najboljih jer smatram da tako možeš da napreduješ, jer te najbolji teraju da budeš bolji i tako ćemo u Francuskoj imati dve utakmice protiv najboljih na svetu. Moramo imati najjasniju sliku pred početak Evropskog prvenstva - kaže Peruničić.

Šta Peruničić misli o protivnicima na Evropskom prvenstvu, rukometu na jugu Srbije, šta kaže o najbližem saradniku i predsedniku Železničara Ljubomiru Pavloviću i koji igrač "Želje" nije poslušao selektorov savet i zbog toga ga nema na spisku, kao i prvu javnu čestitiku ženskoj reprezentaciji Srbije za uspeh na Svetskom prvenstvu, možete videti u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    13:51 // 5. 1. 2020.

    Mislim perunicicu da nisi kadar da vodis reprezentaciju. Nemoze sve na silu i bahatost

  • Ouzo

    19:13 // 1. 1. 2020.

    Sportska filozofija, "na silu", ne prolazi van granice Balkana! Kad tropnes,onda pocinjes sa teorijama zavere !

  • Mara

    17:13 // 1. 1. 2020.

    Smesno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: