Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:38, 14. 1. 2021.

| Sport

Pet novih igrača u Radničkom, ekipa na pripremama u Turskoj

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
pripreme
Jutros otputovali na pripreme u Tursku; foto:PR služba FK Radnički

Fudbaleri Radničkog otputovali su u tursku Antaliju na dvonedeljne pripreme za nastavak sezone, a na put su krenula i petorica novih igrača - Ognjen Đuričin koji dolazi iz Vojvodine, Nikola Stanković koji je već nosio dres niškog Radničkog, Veljko Trifunović, doskorašnji igrač beogradskog Rada, mladi napadač iz Gambije Jobe Modu i Petar Ristić, koji se na "Čair" vraća sa pozajmice.

Kako kažu u niškom timu, Đuričin bi trebalo da predstavlja značajno pojačanje za Nišlije.

Đuričin može da pokrije sve pozicije iza napadača, ima 25 godina, a za Vojvodinu je odigrao 54 meča i postigao šest golova. Sa ovim timom je letos, baš u Nišu, osvojio Kup Srbije.

Stanković je dobro poznato ime na Čairu. Iskusni levi bek je dres Radničkog nosio od 2016. do 2019. godine i za to vreme je odigrao 77 utakmica i postigao jedan gol. Imao je važnu ulogu u povratku kluba na evropsku scenu, a potom je igrao za grčki AEL i Voždovac. Pre Radničkog je igrao za OFK Bačku - podsećaju u Radničkom.

Za angažovanje Trifunovića iz Radničkog su se odlučili jer je, napominju, reč o izuzetnom i jednom od najperspektivnijem fudbalera mlade generacije u Srbiji, koji nagoveštava veoma uspešnu karijeru.

20-godišnji Jobe Modu koji dolazi iz Gambije, osim u domovini, igrao je i za izraelski Hapoel Ramat.

Šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović kaže da klub uveliko radi na dovođenju novajlija i da žele igrače koji će doneti kvalitet više.

Ovi koji su već došli mogu to da nam donesu. Treba biti pažljiv, nemamo pravo na grešku, a izbor nije veliki. Očekujem da će se ova petorica brzo uklopiti u tim i da ćemo sa njima dobiti ono što nam je nedostajalo. U svakom slučaju verujem da će Radnički na proleće biti konkurentan u borbi za sam vrh superligaške tabele. Sada nas čeka težak rad i uigravanje - jasan je Gaćinović.


Pet kontrolnim mečeva na pripremama

Tim sa "Čaira" će u Turskoj odigrati i pet kontrolnih mečeva, a za sada su dogovorena četiri susreta. Nišlije će 17. januara odmeriti snage sa poljskom Jagelonijom, 23. januara će rival Radničkom biti član najjače ukrajinske lige Inholec, 26. januara ruski drugoligaš Akron iz Toljatija, a 28. januara poljski drugoligaš LKC iz Lođa. Preostali termin je 20. januar, a protivnik za ovaj datum biće, kažu u niškom timu, dogovoren na licu mesta.

Nas ono glavno u pripremama tek čeka i mnogo toga smo ostavili za Tursku. Sada je najvažnije da nemamo povređene i bolesne igrače. Radimo prema planu i programu i veoma mi je drago što su fudbaleri brzo prihvatili moje metode rada. Četiri rivala koja smo dogovorili su po meri i imaćemo jake provere pred obaveze koje nas čekaju u nastavku sezone - rekao je Gaćinović.

Trener niškog tima u Antaliji neće moći da računa na dvojicu standardnih prvotimaca Nikolu Aksentijevića i Nikolu Stevanovića koji su dobili su poziv da igraju za reprezentaciju naše zemlje na turneji po Americi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    07:39 // 16. 1. 2021.

    @ Meraklija i djura -Ja bogami nisam ,ni jednih i drugih, ali me nerviraju takvi, kao vas dvojica, sto se prodajete Toncevu za jednu kafu u 9.brigade ! Izgleda da samo vama dvojici nije jasno, da je Radnicki zvezdina razvojna ekipa !
    Dalje, nikad Meraklija(nisam turcin), uvek JUZNOPRUGAS !

    • Meraklija63

      23:03 // 16. 1. 2021.

      Ti razbribriga nemas pojma,od 1968 od kad navijam za nas Radnicki meraklije postoje.A te novokomponovane navijacke grupe kao i ti nisu bile ni u m.dan.a i zato molim te cuti.I ja ne volim sto je Toncev tu ali ja navijam za svoj klub a ne za njega,a da nije tu prosli bi gore nego Jagodina.

  • ђура

    12:04 // 15. 1. 2021.

    Браво за Мераклију !

  • Razbibriga

    19:45 // 14. 1. 2021.

    Ovaj iz Gambiju, lom ima napravi !

    • Smuk

      10:04 // 15. 1. 2021.

      @Razbibriga : Ne bi me čudilo , to nam je "bratska" država. Isti su klimatski uslovi , "uslovi" života i način razmišljanja !

    • Meraklija63

      11:30 // 15. 1. 2021.

      Vi koji ste navijaci cigana i glodara ne javljajte se i gledajte u svoja lopovska dvorista.NAPRED RADNICKI.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: