Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 15. 9. 2013.

| Sport

Peta uzastopna pobeda Balkanskog

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
balkanski.jpg
Foto: Marina Damnjanovic

I u 5. kolu fudbaleri Balkanskog iz Dimitrovgrada zabeležili su trijumf pobedom od 3:0 nad Bukovikom i sa maksimalnih 15 bodova črsto drže prvo mesto na tabeli Niške zone.

Gosti iz Ražnja položili su oružje u Dimitrovgradu samo naizgled lako, ali je odbrana Bukovika predvođena iskusnim Miodragom Avramovićem i Martinom Trajkovićem mučila lidera više nego iko, a blok na sredini bio je teško probojan.

Zato je Balkanski pretio uglavnom preko bokova i iz prekida, pa je u 13. minutu posle centaršuta Nackova iz kornera štoper Branislav Vasov bio zamalo neprecizan glavom, a u 22. posle prodora Saše Vasova po levoj strani, Jordan Georgijev tukao preko gola.

Dva minuta kasnije – domaćin je poveo. Kapiten Nackov je iz kornera centrirao na drugu stativu, gde je Branislav Ivanov nadskočio sve i uzdrmao prečku, a odbijenu loptu u mrežu je glavom smestio njegov imenjak Vasov.

Do ulaska u poslednjih 5 minuta prvog dela nije viđeno skoro ništa, a onda furiozan finiš lidera. U 40. minutu gosti su nekako otklonili opasnost iz peterca posle kornera, ali je na loptu natrčao Jordan Georgijev i sa 15 metara smestio je u mrežu Stevanovića.

Sve je rešeno samo 2 minuta kasnije: Aleksandar Nackov je ponovo centrirao, ovog puta iz skraćenog kornera, a cenarfor Branislav Ivanov glavom zakucao loptu u mrežu. Već na poluvremenu trener Balkanskog Vojislav Aleksić ubacio je u igru 2 debitanta: Nemanju Nedeljkovića i svog sina Uroša.

Ipak, tempo je splasnuo, domaćin čuvao loptu i rezultat, a gosti nijednom nisu uspeli da ugroze danas na momente nesigurnog Milčeva. Tek pri kraju probudili su se domaći, pa je u 86. minutu Nedeljković zaobišao i golmana Bukovika, hteo nesebično da asistira Nackovu, ali je odbrana gostiju bila brža, a 2 minuta kasnije Aleksić je iz blizine tukao tik pored desne stative.

Tako su Dimitrovgrađani zadržali sam vrh tabele i sa maksimalnih 15 bodova odlaze u Bujanovac na megdan neugodnom BSK-u, a Bukovik sa 6 bodova na svom bunjištu čeka zahuktalu Lužnicu.

BALKANSKI - BUKOVIK 3:0

Stadion: SC Park,
Gledalaca: 400,
Sudija: Miloš Stojković (Grdelica) 7.
Strelci: B. Vasov u 24., Georgijev u 40. i B. Ivanov u 43.
Žuti kartoni: B. Vasov (Balkanski), Bojković (Bukovik).

BALKANSKI: Milčev 6, Stanojević 7 (D. Ivanov 7), S. Vasov 7, Georgijev 7 (Nedeljković 7), B. Vasov 7, Markov 7, Nackov 7, Ilić 7, B. Ivanov 7, N. Ivanov 7, Đokić 7 (Aleksić 6).

BUKOVIK: Stevanović 6, Ničić 6, Stanković 7, Trajković 7, Avramović 7, Bojković 6 (Nikolić -), Marković 6, Vukadinović 6, Radenković 6, Petrović 6 (Marković 6), Denić 7 (Tepavčević -).
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: