Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 28. 4. 2016.

| Sport

"Petarda” Marjanovića za trijumf Radničkog

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiRadnik3
Bravure Marjanovića obeležile meč; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog savladali su u derbiju juga Radnik iz Surdulice rezultatom 5:1 (3:1), a fantastičan meč odigrao je vezista Nišlija Saša Marjanović sa 5 postignutih golova. Jedini strelac za goste bio je Stefan Radovanović.

Organizator igre niškog tima golove je postizao u 4, 8, 36, 73. i 90. minutu.

Na ruku niškom timu ide i rezultat iz Novog Sada, gde je Vojvodina remizirala sa Voždovcem (0:0), pa je Radnički sada na 4. mestu, koje vodi u Evropu.


Goleada u prvih 45 minuta

Kao i 6 dana ranije protiv Voždovca, domaći sastav je u  uvodnim minutima meča došao do vođstva. Jedan od najboljih i svakako najkonstantiniji igrač Radničkog ove sezone Saša Marjanović prelepom fintom se oslobodio dva čuvara, ušao u kazneni prostor i iz mrtvog ugla vrhom kopače majstorski lobovao nepomičnog Ristića - 1:0. Igrao se 4. minut.

RadnickiRadnik5 Desetkovani Surduličani nisu pružili dobar otpor nadahnutom domaćinu foto: Vanja Keser

Već u 8. minutu duplirao je niški tim prednost. Petrović je sa desne strane poslao upotrebljiv centaršut na drugu stativu, gde je Jovanović u skoku nadvisio Miloš Markovića i poslao loptu na peterac. Odatle je iz prve opasnost hteo da otkloni Vuković, ali je lopta pogodila Marjanovića i završila u mreži Radnika - 2:0.

Domaći sastav je imao identičan pristup utakmici kao i na meču sa Voždovcem. Ofanzivni red je konstantno pritiskao odbranu Surduličana što je rezultiralo ranim vođstvom i većim posedom lopte. Oslabljena postava Radnika nije uspevala da dođe do tečnosti u igri, pre svega na sredini terena, mada je par puta iz polukontri namučila defanzivni red Nišlija.

RadnickiRadnik2 Deletić je bio jedan od boljih igrača Radnika na ovom meču; foto: Vanja Keser

Na isteku pola sata igre gosti iz Surdulice su smanjili zaostatak. Posle kornera sa desne strane Markovića lopta je preletela skoro sve igrače, a na drugoj stativi je dočekao Radovanović, zahvatio volej i pogodio malu mrežu ukopanog Jovanovića - 2:1.

Samo 6 minuta kasnije maestralni Marjanović postigao je het-trik. Nakon faula nad Đuričkovićem na ivici šesnaesterca, vezista niškog sastava prebacio je “živi zid”, lopta na putu do gola odskočila ispred Ristića, prevarila ga i ušla u gol - 3:1.


Nastavak Marjanovićeve čarolije

Prvu priliku u nastavku imao je gost posle kornera u 50. minutu. Na centaršut Deletića Vuković se oprobao glavom, ali je lopta završila pored stative.

RadnickiRadnik4 Evropa je blizu; foto: Vanja Keser Nekoliko minuta kasnije Arsić se našao u izglednoj prilici da savlada Jovanovića, ali je golman Radničkog na vreme istrčao, skratio ugao i odbranio udarac Radnikove desetke.

Imao je surdulički sastav blagu terensku inicijativu u drugom delu, ali bez konkretnih prilika za gol.

RadnickiRadnik1 Detalj koji najbolje oslikava 4. gol Marjanovića; foto: Vanja Keser

U 73. minutu Nišlije postigao 4. pogodak a ponovo je egzekutor bio igrač sa brojem 21. Marjanović je iz identične situacije kao kod trećeg gola savladao Ristića, ali još efektnije. Ovog puta snažno je ciljao dalji ugao gola gostiju, a lopta je od stative završila iza leđa golmana Radnika - 4:1.

Konačan rezultat meča postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Nakon centaršuta sa leve strane lopta je preletela golmana Ristića, a na drugoj stativi našao se ko drugi, nego Marjanović i svojim 5. pogotkom na meču krunisao partiju svoje karijere.

Odmah posle proslave pogotka, Milan Rastavac je napravio džentlmenski potez i iz igre izveo upravo Marjanovića, a bukvalno svaki gledalac na tribinama je ustao i aplaudirao niškom fudbaleru.


Marjanović: Svaki komentar je suvišan

U izjavi nakon utakmice uvek smireni i staloženi Saša Marjanović nije skidao osmeh sa lica.

Bogu hvala za sve. Svaki komentar je prosto suvišan kada se desi ovo što se večeras zbilo na Čairu. Hvala saigračima, stručnom štabu i navijačima, voleo bih da se ova sezona Radničkog završi izlaskom u Evropu jer smo svi to zaslužili - istakao je Marjanović.


U narednom kolu, koje je na programu u utorak 3. maja, niški tim gostovaće Borcu u Čačku, dok u Surdulicu dolazi Partizan.

RADNIČKI - RADNIK 5:1 (3:1)

STRELCI: Saša Marjanović u 4, 8, 36, 73. i 90. Minutu za Radnički, Stefan Radovanović u 30. minutu za Radnik

STADION: Čair, Niš

SUDIJA: Nemanja Petković je (Beograd)

ŽUTI KARTONI: R. Bulatović, Petrović (Radnički), Mutavdžić (Radnik)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić (od 55. Vladimir Bogdanović), Saša Marjanović (od 90. Aleksa Jovanović), Andreja Apostolović (od 72. Miodrag Todorović), Aleksandar M. Jovanović, Marko Mrkić

RADNIK: Borivoje Ristić, Slobodan Vuković, Miloš Simonović, Miloš Marković, Stefan Radovanović, Miljan Mutavdžić, Marko Putinčanin, Marko Vučetić (od 66. Jovan Jovanović), Miloš Deletić, Lazar Arsić (od 84. Zakaria Suraka), Slaviša Stojanović (od 76. Vladan Pavlović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • autenticni meraklija

    12:08 // 2. 5. 2016.

    Ovo sto radi Jova granici se sa ludilom i samo steti klubu. Deliti navijace po stranackoj pripadnosti da li su za SNA ili protiv je pogubno. Svi mi na stadionu a i sami igraci glasali smo za razlicite politicke opcije ali nas sve zajedno spaja ljubav prema Radnickom.Ne treba stranacki deliti navijace,igrace,upravu nego svi zajedno treba da radimo za nas klub.Politiku izbaciti sa ovog dela portala.

  • Snovi i java

    18:18 // 1. 5. 2016.

    Lepo bi bilo da naš Radnički dogura do Evrope i kao nekad u Kupu UEF-a zapevamo Kude je taj Niš! Ali bojim se da će velegradski političko-tajkunski budžovani i dalje dobro podmazivati sudije, kako bi zaustavili Real na tom sportskom putu.Plus činjenica da Nišlije i Radnički imaju gradsko rukovodstvo kakvo ne zaslužuju !

  • Danijela Nilokic

    18:58 // 30. 4. 2016.

    Radnicki je odlicno odigrao ove dve utakmice i ima velike sanse za Evropu.Ajmo sad Nislije da podrzimo nas klub.Da odigramo dobro protiv Borca i Cuke.Pa da pobedimo konacno i taj Partizan na Cairu.SVII UZ RADNICKI!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: