Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:02, 7. 4. 2019.

| Sport

"Petarda" Radničkog protiv Bačke na godišnjicu pobede nad Hamburgerom

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Najubedljivija pobeda u sezoni pred početak plej-ofa; foto: Vanja Keser

Na dan kada je pre 37 godina napravio najveći uspeh na međunarodnoj sceni, pobedivši nemački Hamuburger na "Čairu" u polufinalu Kupa UEFA, Radnički je napravio još jedan podvig. Prvi put ove sezone niški sastav je zaigrao sa dva napadača i prvi put je 5 golova ušlo u mrežu protivnika, te su Nišlije osnovni deo Superlige završile pobedom od 5:1 nad Bačkom, na svom "Čairu".

Povodom godišnjice meča sa Hamburgerom, pre početka utakmice sa Bačkom, terenom su prošetali igrači ove slavne generacije, a pozdravljeni su ovacijama. Potom su na teren izašli njihovi naslednici, a zbog sjajne partije i 5 golova u mreži Vojvođana, zaslužili i dobili ovacije.

Zatresla se mreža gostiju prvi put u 5. minutu kada se Slađan Nikodijević našao tik pored stative i rutinski prosledio loptu u gol, ali je sudija procenio da je ipak bio ofsajd.

Rezultat se promenio već u 9. minutu. Loptu koju mu je poslao Nermin Haskić savršeno je iskoristio Damir Kojašević, pošto je sa petnaestak metara odlično šutrirao i poslao loptu u dalji ugao gola, tik pored stative.

Ista situacija viđena je 15 minuta kasnije. Nikodijević je poslao loptu Haskiću, njegov šut je izblokiran, ali je lopta otišla do Kojaševića, koji je sa 3 metra prosledio u gol. Iskusni Podgoričan dosada nije dao nijedan gol u dresu “Reala sa Nišave”, ali mu je na ovom meču to pošlo za rukom dva puta za vođstvo od 2:0.

VAK-1371

Drugi gol dao je dodatnu snagu fudbalerima Radničkog koji su počeli da napadaju još intenzivnije. Ređale su se odlične prilike, a lopta gotovo da nije prelazila u njihovu polovinu terena.

Prvu prilku imala je Bačka pola sata od početka meča. Nebojša Gavrić izašao je sam pred golmana Milorada Kojića, ali je mladi Nišlija istrčao i pokupio tu loptu. Sličan scenario viđen je i malo nakon toga, kada je još jednom dobro reagovao zamenski golman Radničkog, koji je šansu dobio zbog parnih kartona, koje odrađuje Borivoje Ristić.

Neiskorišćenu priliku gostiju kaznili su domaći u 38. minutu, samo su ovog puta dvojica napadača zamenila uloge. Kojašević je dodao loptu Haskiću, a najbolji strelac Superlige je prosledio u gol sa par metara udaljenosti za vođstvo od 3:0.

VAK-1137

U samoj završnici poluvremena u strelce se upisao i Nikola Drinčić. Miljeniku navijača Lazar Ranđelović dodao je loptu, a ovaj uputio sjajan udarac sa 25 metara, koji je preleteo čitav kazneni prostor i igrače koji su se našli u njemu i otišao tik ispod prečke. Ubrzo potom lopta je otišla niže, tamo gde treba za ubedljivu prednost Radničkog od 4:0.

Ubrzo je sviran kraj poluvremena, fudbaleri su se uputili u svlačionicu, a sa istočne tribine dobili su ovacije kakve dugo nisu. U drugom delu je očekivano pao ritam utakmice, pa je najlepši potez bio slobodan udarac Radovana Pankova, koji je zatresao prečku.

Nije prošlo ni deset minuta od kako je Marko Živković ušao u igru, a zabeležio je asistenciju. Loptu je dodao Haskiću, koji je u 71. minutu sigurno prosledio u gol, što mu je bio jubilarni 20. pogodak u Superligi i veliku prednost domaćih od 5:0.

Gostima je ipak pošlo za pukom da postignu jedan pogodak. Samo 4 minuta nakon što je ušao na teren, pogodio je Luka Mićić sa petanestak metara, ali je ostalo još 3 minuta do kraja meča, pa je bilo jasno da nikakvog govora o preokretu neće biti.

Odavno je već poznato da će niški sastav prvi deo prvenstva završiti na drugoj poziciji, a sada se zna i da će u doigravanje ući sa 38 bodova. On će narednog vikenda, u 1. kolu plej-ofa, gostovati Crvenoj zvezdi na stadionu “Rajko Mitić”, pa slede domaćinstva Partizanu i Čukaričkom.

Superliga, 30. kolo: Radnički - Bačka 5:1 (4:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 3.000

Glavni sudija: Zoran Široki

Žuti kartoni: Kostić

Strelci: Kojašević (9. i 24. minut), Haskić (38. i 71. minut), Drinčić (44. minut), Mićić (87. minut)

Radnički: Kojić, Todorovski (od 63. minuta Živković), Đorđević, Pankov, Bondarenko, Aleksa Jovanović, Drinčić, Kojašević (od 63. minuta Petar Ristić), Ranđelović, Haskić, Nikodijević (od 57. minuta Čumić)

Bačka: Milojević, Đurić, Žakula, Gojković, Kostić, Pantić, Bjeloš (od 53. minuta Balabanović), Tomić, Makarić, Radović (od 83. minuta Mićić), Gavrić (od 85. minuta Marković)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drax

    08:45 // 9. 4. 2019.

    Bravo momci samo nastavite tako napred Radnicki

  • gari

    21:21 // 7. 4. 2019.

    Oket, petarda. Nego da li je moguće da je samo ovolika poseta ?? Ovi momci zaslužuju prosek od barem 5, 6 000 po utakmici. Sramota za grad(ako je to još uvek) !!!!! Da vidimo sledeće kolo, šta će da se desi...

  • Ferajn

    19:25 // 7. 4. 2019.

    Kakvo poredjenje. Ovo danas je "paradajz" liga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: